Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 209

Pateo Nieuwsbrief van zondag 10 april 2022 over duurzame zingeving


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Kies voor duurzame zingeving

De meeste lezers van de Pateo Nieuwsbrieven zullen allang zijn gestopt met het volgen van de actualiteit zoals de gecontroleerde propagandamedia deze onophoudelijk blijven voorschotelen, want daar wordt niemand beter van (wat dan ook precies de bedoeling is). Maar velen die vervolgens overstappen op het alternatieve nieuws komen eigenlijk van de regen in de drup terecht, want van alle onthullingen die daar worden gepresenteerd, of dit nu wel waar is of niet, daar worden we evenmin vrolijk van, om het maar even populair te zeggen.

Wie ziet dat het in onze samenleving steeds sneller de verkeerde kant op lijkt te gaan krijgt de neiging om hiertegen actie te willen ondernemen. Dat is ook zeer begrijpelijk. Zo blijven sommigen maar onthullingen doorsturen waarvan zij vinden dat ook anderen dit zouden moeten weten. Anderen menen bijvoorbeeld dat zij een juridische oplossing zouden hebben gevonden, en proberen anderen daarin mee te nemen. Ik weet echter al meer dan tien jaar dat het heel goed voelt om dergelijke actie te ondernemen, maar dat je er uiteindelijk echt helemaal niets voor koopt.

Het is daarom zaak om jouw tijd en energie te investeren in iets waar jij op termijn zelf de vruchten van mag gaan plukken. Wie duurzame zingeving nastreeft heeft echter maar één optie, en dat is te werken aan jouw eigen bewustzijnsontwikkeling, want dat bewustzijn neem je namelijk wel mee naar het hiernamaals, mits tijdig een voldoende hoog niveau is bereikt.

Wil jij actievoeren tegen zaken die volgens jou verkeerd zijn, stop jouw strijdlust dan in jezelf. Door jouw bewustzijn te verhogen zul je namelijk gaan ervaren hoe de werkelijkheid om jou heen begint te veranderen. De waargenomen realiteit is in werkelijkheid namelijk een magische voorstelling die tot stand komt door de toepassing van zowel bewuste als onderbewuste scheppingskracht. Het is algemeen bekend dat tijdens onze slaap onze individuele droomwereld grotendeels wordt gecreëerd vanuit ons onderbewustzijn. Maar Wholly Science bewijst dat dit ook geldt voor de wereld die we waarnemen wanneer we wakker zijn, met dit verschil dat die waargenomen werkelijkheid een co-creatie is van ons allemaal.

Kortom, wil jij dat jouw werkelijkheid verandert, leer dan hoe dit precies werkt door het Wholly Science-opleidingsprogramma te voltooien. Deze Nieuwsbrief is daarom alleen gestuurd aan iedereen die inmiddels minimaal kennis heeft gemaakt met deze unieke opleiding.


Zonder zelfkennis valt de werkelijkheid niet te doorgronden

Alles begint bij zelfkennis. Daarom stonden volgens overlevering de woorden ‘ken uzelf’ ingebeiteld in het voorportaal van de Griekse tempel te Delphi, gewijd aan de zonnegod Apollo. Het belang van het blijven opdoen van zelfkennis kan dan ook niet worden overschat. In de maand mei gaat daarom de online reeks zelfkennisworkshops opnieuw van start. Het wordt dan de vierde keer dat ik deze workshops online verzorg, na dit twaalfmaal te hebben gedaan in de vorm van een internationale zelfkennisweek (gehouden in Frankrijk, Roemenië en Duitsland). Met name Wholly Science-studenten op Niveau 2 worden aangeraden deze workshopreeks niet aan hen voorbij te laten gaan. Zit je nog op Niveau 1 of ben je zelfs nog niet verder gekomen dan het introductieaanbod, zorg dan dat je deze maand (april) Niveau 2 bereikt, zodat deze workshopreeks jou zal helpen snel naar Niveau 3 door te kunnen stomen.

Het Oudgriekse aforisme getranslitereerd als ‘gnothi seauton’ betekent ‘ken uzelf’

De eerste Wholly Science-bergbeklimmingsexpeditie verliep boven verwachting

Om zich te kwalificeren voor Niveau 5 kunnen Wholly Science-studenten op Niveau 4 deelnemen aan een spirituele bergbeklimmingsexpeditie. In de maanden november tot maart werd deze online groepsascentie voor het eerst gehouden. De behaalde resultaten overtroffen mijn verwachtingen, en ook de overige deelnemers waren hierover erg enthousiast. Enkelen van hen hebben in een paar zinnen hun ervaringen met deze bijzondere beklimming opgeschreven. Momenteel vindt deze online expeditie in het Engels plaats middels een internationale groep. En zodra er zeven aanmeldingen zijn gaat ook de tweede Nederlandstalige bergbeklimmingsexpeditie van start.


De Spoedcursus Bijbelstudie is bijna volgeboekt

Zoals aangekondigd in de voorgaande Nieuwsbrief vindt op zaterdagmiddag 23 april centraal in Nederland de Spoedcursus Bijbelstudie plaats. Hiervoor zijn er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Meld je daarom vandaag nog aan, indien je deze verhelderende spoedcursus niet wilt missen.

De deelnemers kunnen die middag eveneens boeken uit Pateo’s bibliotheek kopen mits deze vooraf zijn besteld en er overeenstemming is bereikt over de prijs. Deze boeken kunnen dan bij de entree in ontvangst worden genomen, na betaling.


Volgend jaar wordt een inflatiecorrectie doorgevoerd

Mocht jij onvoldoende intrinsieke motivatie hebben om vol gas verder te gaan met het bestuderen van Wholly Science, dan helpt misschien de inflatiecorrectie van maar liefst 20% die per 1 januari 2023 zal worden doorgevoerd. De Euro wordt namelijk steeds minder waard, net als alle andere zogenaamde fiat-valuta. Dat komt, zoals iedereen inmiddels wel zal weten, doordat de (centrale) banken onbeperkt geld uit het niets blijven scheppen. Vanwege de hyperinflatie, die straks ook de Euro ten deel zal vallen, hebben de Meso-Amerikaanse landen El Salvador en Honduras al besloten om Bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren. In september 2019, toen 1 Bitcoin de waarde had van ongeveer € 10.000, heb ik aangegeven dat de Bitcoin in de komende jaren flink zou gaan stijgen. Dat is ook gebeurd, want ondanks alle flinke koersschommelingen is deze waarde momenteel zo’n vier keer hoger. Wat we echter niet moeten vergeten is dat een deel van deze koerswinst komt door de inflatie van fiat-valuta. Kortom, koop de producten en diensten die je van Pateo zou willen afnemen nog dit kalenderjaar, want volgend jaar betaal je voor iedere € 5 er eentje meer. Alleen voor Heelige Schrift TV wordt het abonnementsgeld niet verhoogd door deze inflatiecorrectie. Dit is en blijft € 5 per maand.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdennegende Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/04/10.