Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 220

Pateo Nieuwsbrief van zaterdag 10 februari 2024 over Tijd


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Kom jij in mei ook naar het middagcongres over Tijd?

De man, die zelf al een tijdje gereed is om naar het etentje met vrienden te gaan, vraagt aan zijn vrouw: “Schat, ben je al bijna klaar?”, waarop zij antwoordt: “Nog 5 minuutjes!”.

Nog 5 minuutjes!

De vrouw, die al een tijdje op hem thuis zit te wachten, belt haar man op en vraagt: “Schat, wanneer kom je nou?”, waarop hij antwoordt: “Nog 5 minuutjes!”.

Voor de partner die aan het wachten is duurt de tijd veel langer dan voor die ander die druk bezig is (op zijn of haar eigen manier). Dit is namelijk het verschil tussen de objectieve tijd zoals weergegeven door de externe klok en de subjectieve tijd van onze interne klok. Onze tijdsbeleving is per definitie subjectief, tenzij we ons hebben afgestemd op de tijd zoals weergegeven door onze horloges of telefoons. Wanneer we het verschil tussen interne en externe tijd echt begrijpen, dan is het fenomeen van een jetlag eenvoudig te verklaren, want dit komt gewoon door een te grote afwijking tussen beide.

Overigens, stoor jij je aan bovenstaande, stereotype voorbeelden, dan meen je wellicht ‘woke’ te zijn, maar ben je in ieder geval nog lang niet (maatschappelijk) wakker.

Wakkere lezers van deze nieuwsbrief worden hierbij uitgenodigd om op de tweede zaterdag van mei naar het middagcongres over Tijd te komen, dat centraal in Nederland wordt gehouden (in Hoevelaken), waar twee jaar geleden de behoorlijk hilarische conference over taal werd gehouden (op 3 september 2022). Ben jij er op 11 mei (opnieuw) bij? We gaan het dan vooral hebben over de invloed van de Sirius-sterren op het menselijk bewustzijn. Meld je snel aan, want vol is vol.

Twee weken later presenteer ik onze Sirius-connectie nogmaals, maar dan in slechts een uur tijd en in het Engels. Dat doe ik dan op een conferentie die wordt gehouden in een plaats precies tussen de twee beroemdste klassieke universiteitssteden van Groot-Brittannië, namelijk Cambridge en Oxford. Het is volgens mij de hoogste tijd dat ik weer in grote zalen ga presenteren. Dat heeft bovendien ook alles met de tijd zelf te maken, zoals verderop in deze nieuwsbrief staat uitgelegd.


Vandaag begint het Jaar van de Houten Draak

Vandaag begint het Jaar van de Houten Draak, en is er derhalve een einde gekomen aan Jaar van het Waterige Konijn, een jaar dat ik als buitengewoon moeizaam heb ervaren. Ik heb het afgelopen jaar namelijk harder gewerkt dan de jaren ervoor, maar toch aanzienlijk minder bereikt, wanneer ik nu daarop terugkijk. Ik heb er gelukkig alle vertrouwen in dat voor mij de Houten Draak voor een gunstigere invloed zal zorgen. In het voorgaande Jaar van de Draak (toen een Waterige Draak), namelijk 2012, heb ik inhoudelijk leiding mogen geven aan een nieuwe politieke beweging. Kamerzetels heeft dit toen niet opgeleverd, maar wel hebben we mogen ervaren hoe fijn het is om met gelijkgestemden samen te werken met een betere manier van samenleven als doel. Mijn verlangen daarnaar is in de tussentijd alleen maar sterker geworden, zeker door alle waanzin die over ons is uitgestort als gevolg van de vermeende pandemie van januari 2020 tot mei 2022.


Uit de Grot en op het Podium

De Draak en het Konijn zijn twee jaardieren uit wat binnen Wholly Science de Luniare-Jaar-Astrologie wordt genoemd, als één van de zeven zelfkennismethoden. In de Stellaire-Jaar-Astrologie – één van de zes andere Wholly Science-zelfkennismethoden – trekken we in negen jaren tijd door telkens een ander energetisch huis. Zelf zat ik het afgelopen stellaire jaar in huis 8 (Yang, aarde), wat kan aanvoelen als het verblijf in een grot, ver verwijderd van anderen. Dit stellaire jaar vertoef ik in huis 9 (Yin, vuur), wat kan worden vergeleken met het staan in de schijnwerpers op een podium. Waar het in huis 8 buitengewoon moeizaam is om gezien, gehoord en vooral begrepen te worden, dat behoeft in huis 9 opeens totaal geen moeite meer. Dit is dan ook de reden dat ik vorige jaar nauwelijks nieuwsbrieven heb verstuurd. Hopelijk wordt deze 220e nieuwsbrief van Pateo wel weer goed ontvangen. Dit heeft dan dus alles met de tijd te maken!


Heb jij de Wholly Science-instructievideo al bekeken?

In oktober ben ik gaan experimenteren met het laten voorlezen van mijn teksten door een computerstem. Ik vind het namelijk helemaal niet zo fijn om mezelf terug te zien of te horen in een video of geluidsopname, want dan ben ik meer bezig met hoe ik het zeg, dan met wat ik zeg. Mijn eigen video’s terugkijken is voor mij daarom zeker niet altijd leuk om te doen. Toen ik echter ontdekte dat ik de computer kon laten voorlezen wat ik wilde zeggen werd ik daar gelijk blij van (al ging ik me toch al vrij snel storen aan de soms verkeerde intonaties). Hoe dan ook, eind oktober verscheen Wholly Science : The Movie, eerst voorgelezen in het Nederlands vanuit een tekstverwerker, en kort daarna met een betere computerstem plus een visuele presentatie (zowel in het Nederlands als in het Engels). Over die presentatieversies ben ik zelf best tevreden, maar mijn directe omgeving was beduidend minder enthousiast. Ik kreeg zelfs een mail van een nieuwsbrieflezer die meende dat iemand anders met Wholly Science aan de haal was gegaan. Zij had deze video overduidelijk niet tot aan het einde toe bekeken.

Afijn, nadat mijn moeizame jaar ten einde was, en ik tevens de enorme fout die ik daarin privé heb gemaakt weer enigszins had rechtgezet, kwam er opeens inspiratie voor de Wholly Science-instructievideo, die eerder deze week is verschenen, eveneens zowel in het Nederlands als in het Engels. En wees gerust, want in deze video hoor je weer mijn eigen stem.

Deze Wholly Science-instructievideo is allereerst bedoeld om zo veel mogelijk mensen te interesseren voor Wholly Science, en dan met name voor het volgen en voltooien van het Wholly Science-opleidingsprogramma. Daarnaast heb ik noodgedwongen de voorwaarde om van Niveau 5 naar Niveau 6 te kunnen gaan moeten aanscherpen. Dit, evenals enkele andere wijzigingen, worden toegelicht in deze belangrijke video.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdentwintigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


Deze Pateo Nieuwsbrief is deels ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2024/02/16.