Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

PateoPedia

Wim Dankbaar

Wim Dankbaar

Willem Jan Dankbaar werd op 13 november 1961 te Groningen geboren als enige zoon van Willem Andries Dankbaar (Zwolle, 12 oktober 1933 – Alicante (Spanje), 26 december 2003; Wil) en Geertruida Cornelia Tonkkes (Groningen, 12 mei 1936 – Oegstgeest, 31 januari 2021; Rudy), die op 23 december 1960 eveneens in Groningen trouwden. Zijn roepnaam werd Wim. Zijn tweelingzus Berendina Anna (Dineke) werd voor hem geboren. Vier jaar later werd op 9 september 1965 te Hazerswoude zijn jongere zus Helena Andrea (Heleen) geboren. Na een korte carrière als verkoper van computers richtte Wim in 1989, samen met twee vrienden, een bedrijf op in computerrandapparatuur. Wim trouwde op 13 oktober 1995 te Bloemendaal met Commerina Margaretha Gemma Dorsman, die op 4 juni 1965 te Uithoorn werd geboren als dochter van Jacobus Gerardus Dorsman en Margaretha Reym. Ze kregen een zoon en een dochter, die beiden in Amstelveen ter wereld kwamen. Philip Niels Dankbaar werd op 4 oktober 1996 geboren. En op 26 november 1998 volgde Eva Anne Dankbaar. In 1998 liet Wim zich uitkopen uit het bedrijf computerrandapparatuur, en was hij miljonair. Zijn beide partners hebben de onderneming voortgezet onder de naam Freecom. Vervolgens was hij betrokken bij het management van twee startups, onder meer een bedrijf dat via internet financiële informatie over beursgenoteerde bedrijven aanlevert.

Na 2002 heeft hij zich eerst vastgebeten in de (vermeende) moord in 1963 op USA-president John F. Kennedy (JFK). Dat leidde in december 2014 tot de publicatie van een boek dat hij samen met Robert C. Kiviat (geboren in januari 1961) schreef. In dat boek laten beide auteurs zich volledig in de luren leggen door de fantast James Earl Files (geboren op 24 januari 1942), die zich soms ook James Sutton noemt. De waarheid is dat JFK zijn eigen moordaanslag in scène heeft gezet, zoals wordt bewezen in de Engelstalige aflevering 39 van Pateo TV. Dat lachwekkende boek getiteld ‘I Shot JFK’ werd voorafgegaan door de documentaire getiteld ‘James Files’, die in mei 2006 flink werd gepromoot door Peter R. de Vries. Daarna volgde de samenwerking met Jim Marrs (geboren op 5 december 1943 in Fort Worth, Texas, USA), wat onder andere resulteerde in de website JFKmurdersolved.com.

Omdat Wim meende deze JFK-zaak te hebben opgelost, wat uiteraard de grootst mogelijke onzin is, stortte hij zich daarna op de moord in 1999 op Marianne Vaatstra. In mei 2015 verscheen daarover zijn 472-bladzijden dikke knipselboek ‘Het Vaatstra Complot’. Hoewel hij daarbij vele puzzelstukjes boven water heeft gekregen, weigert hij echter te onderzoeken wat nu de ware reden is waarom deze satanische sexmoord vanaf de allereerste dag in de doofpot gestopt moest worden, zoals onthuld in de Nederlandstalige aflevering 23 van Pateo TV. Ondertussen blijft Wim keer op keer diverse directe betrokkenen maar lastig vallen, waarvoor hij al meerdere malen is veroordeeld. Ook werkte hij daarbij enige tijd samen met Hans Mauritz.

Aan doorzettingsvermogen en geld heeft Wim overduidelijk geen gebrek. Het is alleen zo jammer dat hij telkens klaarblijkelijk niet in staat is om het grotere plaatje te zien. Zijn website heet Recht is krom.


Deze pagina is geschreven door Johan Oldenkamp.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/02/03.