Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Biblos

De Echte Bijbel

De Echte Bijbel

Waarom denk je dat de gebruikelijke kleur van de Bijbelomslag zwart is? Omwille van de herkenbaarheid is deze kleur hier overgenomen, maar de echte kleuren worden ook rechts hierboven weergegeven.

De auteurs van de boeken van het Nieuwe Testament van de Bijbel lazen de boeken (of eigenlijk boekrollen) van het Oude Testament in het Grieks. Deze Griekse boekrollen zijn gemaakt sinds het jaar 250 vσσr onze huidige jaartelling, want vanaf die tijd kregen 70 geleerden de opdracht om deze geschriften te vertalen vanuit een oude geschreven taal genaamd “Ketav Ivri”, afkomstig uit het Fenicische schrift. Deze oude Griekse vertaling van het Oude Testament van de Bijbel staat tegenwoordig bekend als de Septuaginta, afgeleid van het Latijnse woord voor 70 (of LXX in Romeinse cijfers). De bewering dat de boeken van het Oude Testament van de Bijbel oorspronkelijk zouden zijn geschreven in het Hebreeuws, is onjuist. De Hebreeuwse vertalingen van deze boeken, opgenomen in de Thora en de Tenach (of de Mikra), dateren uit de Middeleeuwen.

Door op de links in de onderstaande tabel te klikken, ga je naar de overeenkomstige vertaling naar het Nederlands van de authentieke Griekse Bijbelteksten, gemaakt door allround onderzoeker Johan Oldenkamp.

boek verzen link verhaaltitel
Genesis
1:1 – 2:4a
Genesis #1
De Schepping van de Hemelen en de Aarde
Genesis
2:4b – 3:24
Genesis #2
De Schepping van het Paradijs
Genesis
4:1 – 4:16
Genesis #3
De Schepping van Kaοn en Abel
Genesis
4:17 – 5:32
Genesis #4
De Schepping van de Stadstaat
Genesis
6:1 – 8:22
Genesis #5
De Schepping van de Kist
Genesis
9:1 – 9:19
Genesis #6
De Schepping van het Verbond
Genesis
9:20 – 11:32
Genesis #7
De Schepping van de Wijngaard

Lees het e-boek “Genesis ontcijferd – Over de Esoterische Scheppingsverhalen” om de Esoterische betekenis van de eerste elf hoofdstukken van het boek Genesis te leren.

Genesis ontcijferd

De echte Bijbel – Biblos – is ook beschikbaar in het Engels, Spaans en Duits.

De Kleurrijke Biblos

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/11/19.