Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 196

Pateo Nieuwsbrief van donderdag 24 december 2020 over het toewensen van een inspirerend Midwinterfeest

Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Alleen verstuurd aan Wholly Science-studenten

Wie mimimaal het Wholly Science-handboek (uit 2015) of de -videocursus (uit 2016) heeft gekocht, die wordt beschouwd als een Wholly Science-student, en dat geldt helemaal voor iedereen die begonnen is aan het Wholly Science-opleidingsprogramma, vanaf bijvoorbeeld het laagdrempelige introductieaanbod. Deze 196e editie van Pateo’s Nieuwsbrief is alleen aan hen verstuurd, want alle Wholly Science-studenten worden hierbij inspirerend Midwinterfeest toegewenst. Wie nog geen Wholly Science-student is wordt, mede gezien de mondiale gebeurtenissen van de afgelopen tijd, dringend aangeraden om dit zo snel mogelijk te worden. En wie dit al wel is, die wordt aangemoedigd om vooral door te gaan met het bestuderen van Wholly Science door het voltooien van het Wholly Science-opleidingsprogramma, zodat we bewust en bekwaam onze creatiekrachten kunnen gaan bundelen.


Doe jij begin 2021 mee aan de reeks van vijf zelfkennisworkshops?

Zonder zelfkennis kan de werkelijkheid nooit werkelijk worden begrepen. Tegelijkertijd is het verwezenlijken van zelfkennis het moeilijkste wat er is. Daarom vind je zelfkennis zo vroeg mogelijk in het Wholly Science-opleidingsprogramma, namelijk op Niveau 2, direct nadat op Niveau 1 de meest elementaire zaken uit de doeken zijn gedaan.

Vooral Wholly Science-studenten op Niveau 2 worden uitgenodigd om begin 2021 deel te gaan nemen aan de reeks van vijf zelfkennisworkshops. In iedere workshop krijg je van mij een geheel op jou toegespitste reading, gebaseerd op Wholly Science. Vervolgens onderzoeken we dan in samenspraak in hoeverre jij je daarin herkent. De vijf zelfkennismethoden die hierbij één voor één aan bod komen zijn:

Na deze workshops al vele malen in het echt te hebben gegeven, onder andere tijdens de Zelfkennisweken in Duitsland en Frankrijk, heb ik ze vanaf 18 november (jongstleden) voor het eerst ook online verzorgd, telkens op de woensdagavond. Vanaf 10 januari (aanstaande) geef ik deze online reeks van vijf zelfkennisworkshops opnieuw, maar dan op de zondagavond. Wil jij hieraan deel gaan nemen, registreer je dan snel, want het aantal plaatsen is beperkt, zodat iedere deelnemer voldoende tijd kan krijgen.


Kom eens online een kijkje nemen bij een studiegroepbijeenkomst

Iedere dinsdagavond vanaf 19:45 uur houden we een online Wholly Science-studiegroepbijeenkomst. Ben jij begonnen aan het Wholly Science-opleidingsprogramma, dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze wekelijkse groepsdialoog. Het is een open podium waarin (vakinhoudelijke) vragen kunnen worden gesteld, maar waarin ook ervaringen of zienswijzen met elkaar kunnen worden gedeeld. En ben je de Engelse taal voldoende meester, dan ben je ook welkom bij de internationale studiegroepbijeenkomsten op de donderdagavond. Kijk bij de Agenda op Pateo.NL voor meer details, zowel in het Nederlands als in het Engels.


Het Wholly Science-opleidingsprogramma is uitgebreid met oefeningen

Vanuit zowel de Nederlandstalige als de internationale studiegroep is de behoefte aan meer oefeningen aangegeven. Daarom zijn inmiddels alle modules van Niveau 1 voorzien van een praktische oefening. Kijk daartoe op de webpagina van iedere module. Voor Niveau 2 was dit al het geval. En ook de afsluitende module van Niveau 3 heeft een oefening in zich. Het is, tot besluit, waarschijnlijk dat ook de eerste zeven modules van Niveau 3 nog voorzien zullen gaan worden van oefeningen. Daarover zal dan worden bericht via een volgende nieuwsbrief.


Welk doel wil jij met Wholly Science bereiken?

Omdat Wholly Science het allesomvattende paradigma is kun je er eigenlijk alle kanten mee op. Dat klinkt wellicht als een voordeel, maar aanvankelijk is het juist een nadeel, omdat het voor velen daarmee onvoldoende concreet wordt. Daarom is het belangrijk dat jij bij aanvang voor jezelf een duidelijk doel stelt, dat je met behulp van Wholly Science wilt gaan bereiken. Dat kan bijvoorbeeld één van de onderstaande, vetgedrukte doelen zijn.

“Ik wil soeverein zijn!” Zeker in deze vreemde tijden komen veel mensen er opeens achter dat ze te maken hebben met autoriteiten die hen zomaar de meest vergaande maatregelen lijken te kunnen opleggen. Steeds meer van hen vinden dit niet fijn en zoeken naar manieren om hier onderuit te komen. In hun zoektocht komen ze dan al snel op het spoor van wat ik soevereiniteitsadviseurs noem. Vrijwel al deze soevereiniteitsadviseurs claimen een waterdichte bevrijdingsmethode te hebben ontwikkeld, waar meestal een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Natuurlijk staat het iedereen vrij om één of meerdere van deze methoden te gaan uitproberen (op de Engelstalige PateoPedia kun je hier meer informatie over vinden). Maar je kunt jezelf veel tijd, geld, moeite en vooral teleurstellingen besparen door het Wholly Science-opleidingsprogramma te voltooien. Op Niveau 5 krijg je namelijk alle antwoorden rondom individuele soevereiniteit op een presenteerblaadje aangeboden, waar je verder niets extra voor hoeft te betalen. Bovendien begrijp je dan ook direct waarom geen van de aangeboden commerciële bevrijdingsmethoden echt kan werken.

“Ik wil de samenhang van alles begrijpen!” Hoewel dit zeer zeker mogelijk is dankzij Wholly Science, is dit doel zoals hier aangegeven nog niet voldoende concreet gemaakt. Kennis is immers slechts een middel, en geen doel op zichzelf. De kernvraag betreft daarom het doel waarvoor jij deze kennis nodig hebt. Bijvoorbeeld: Waar wil jij beter in worden? Vertaal dit dan vervolgens naar de kennis die hiervoor nodig is. Zelfs voor de meest complexe zaken, zoals bijvoorbeeld duurzame gezondheidsbevordering, leidt Wholly Science iedereen die het echt wil weten naar de benodigde antwoorden.

“Ik wil mijn Ware Zelf ontdekken!” In de afsluitende module van Niveau 3 worden de belangrijkste begrippen besproken die gerelateerd zijn aan ons “zelf”. In het dagelijkse spraakgebruik wordt doorgaans geen of nauwelijks onderscheid gemaakt tussen kernbegrippen als persoonlijkheid, karakter, aard, ego, zelf, ziel en geest. Onnadenkend wordt de aanduiding ‘ik’ steevast als een containerbegrip gebruikt. Echter, alleen door het onpartijdig en aandachtig onderzoeken van deze innerlijke “container” kun je gaan ontdekken wie jij zelf werkelijk bent (dus wat jouw ‘zelf’ werkelijk omvat). Wholly Science ondersteunt jou van begin tot eind bij dit veelal confronterende zelfonderzoek.

Overzicht van het Wholly Science-opleidingsprogramma

“Ik wil beter leren scheppen!” Wholly Science leidt inderdaad al haar studenten op tot bewustere creatoren van de eigen realiteit. Maar dit is de bonus die zich pas na de voltooiing van het opleidingsprogramma zal manifesteren. Op Niveau 5 vindt namelijk de Inwijding in de Mysteriën van het Scheppen plaats. In de oudheid werd je pas toegelaten tot een Inwijdingsschool (ook wel Mysterieschool genoemd) wanneer je daartoe waardig werd bevonden. Voor Wholly Science verwerf je jouw initiatiewaardigheid door een substantiële bijdrage te leveren aan Wholly Science, wat op drie verschillende manieren kan worden ingevuld (zoals uitgelegd op de webpagina van het Wholly Science-opleidingsprogramma). Hoe meer Bewuste Scheppers (ook wel Witte Tovenaars of Bronmagiërs genoemd) er zijn, des te groter is onze invloed op de algehele werkelijkheid. Bedenk hierbij dat alle beetjes helpen, en dat we dit niet alleen doen voor onze eigen generatie, maar ook de volgende generaties. Wij leven hier en nu omdat wij ons geroepen voelen om de oprukkende duisternis terug te dringen. Wholly Science biedt ons de inzichten die we hiervoor nodig hebben. Help jij mee?


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdenzesennegentigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


 

Deze Pateo Nieuwsbrief is ook beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2020/12/24.