Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief nr. 199

Pateo Nieuwsbrief van zaterdag 27 maart 2021 over de Bijbel-test


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Doe de Bijbel-test (slechts vier vragen)

In welke taal werden de boeken van het Nieuwe Testament oorspronkelijk geschreven?

A. Grieks
B. Aramees
C. Hebreeuws


In welke taal lazen de auteurs van het Nieuwe Testament de boeken van het Oude Testament?

A. Hebreeuws
B. Grieks
C. Aramees


Wat is nodig om tot God te naderen?

A. Je aan te sluiten bij een Christelijke geloofsgemeenschap
B. Het Woord van God te besturen
C. Te bidden voor en na iedere maaltijd


Hoe werkt Bijbelstudie?

A. Door de (meest) oorspronkelijke versie woord voor woord te analyseren
B. Door de verhalen als kapstok te gebruiken voor eigen interpretaties
C. Door daar waar nodig citaten paraat te hebben


Schrijf voor iedere vraag jouw antwoord op, en zet die vier letters achter elkaar. Om vervolgens te zien of jouw antwoorden juist zijn, dien je het verband te vinden tussen de jaartallen 1815 en 1974.


Wat is het belangrijkste boek van de Bijbel?

Voor mij bestaat toeval niet. Het was dan ook niet toevallig dat ik vorige maand ben begonnen met de bestudering van een Bijbelboek waar ik tot dusver met een grote boog omheen was gelopen. Dit Bijbelboek wordt doorgaans aangeduid als de ‘Brief aan de Hebreeën’. Maar het werd me al snel duidelijk dat deze titel als een tang om een varken sluit. Om te beginnen is het helemaal geen brief, en bovendien is het niet geschreven aan de Hebreeën, maar over de gelovigen die niets, maar dan ook helemaal niets hebben begrepen van het Oude Testament. Dat was toen zo, en dit is daarna zo mogelijk alleen maar erger geworden. Zowel het jodendom als het christendom zijn namelijk gebaseerd op volstrekt verkeerde interpretaties van het Woord van God. In mijn werk bewijs ik dat dan ook keer op keer.

Hoe dan ook, het Bijbelboek abusievelijk getiteld ‘Brief aan de Hebreeën’ zit werkelijk boordevol de meest diepzinnige uiteenzettingen die ik ooit heb mogen lezen. En dat wil wat zeggen, want lees al meer dan dertig jaar alles wat in mijn ogen diepere inzichten zou kunnen bevatten. Daarom heb ik besloten mijn nieuwste (éénenvijftigste) boek geheel te wijden aan de Esoterische wijsheden die in dit Bijbelboek worden aangestipt. Daarbij moet ik er wel bij zeggen dat dit Bijbelboek overduidelijk is geschreven voor zij die oren hebben om te horen, want zij hebben namelijk aan een half woord genoeg. Maar dankzij mijn kennis van Wholly Science behoor ik gelukkig tot die doelgroep. En misschien ben ik momenteel zelfs wel de enige die volledig in staat is om te begrijpen wat er werkelijk staat in dit zeer bijzondere Bijbelboek.

Omdat ik gerust durf te stellen dat dit dè, en zo niet dan toch zeker één van de belangrijkste Bijbelboeken is (samen met de eerste elf hoofdstukken van Genesis en het boek Openbaring), zie ik het als mijn plicht om deze inzichten te delen met iedereen die daar klaar voor is. Ik moet er alleen voor zorgen om geen parels voor zwijnen te werpen, want dat is mij van hogerhand ten strengste verboden. Daarom stel ik voorwaarden aan het kunnen aanschaffen van mijn éénenvijftigste boek, die vooralsnog uitsluitend als e-boek zal verschijnen, naar verwachting op 11 april.

Allereerst dient iedere koper van dit nieuwste e-boek een gedrukt exemplaar te hebben aanschaft van het boek ‘Genesis ontcijferd – Over de Esoterische Scheppingsverhalen’. Normaal kost dit boek € 150 exclusief verzendkosten. Maar in combinatie met dit nieuwste e-boek geldt een spotprijs van slechts € 15 exclusief verzendkosten, zolang de voorraad strekt. Bij deze aanbieding wordt alleen het gedrukte boek toegestuurd, en niet de bijbehorende video’s en het overeenkomstige e-boek. Daarvoor geldt dan een nader overeen te komen meerprijs.

Woord van Aansporing

Voor dit nieuwste e-boek gelden gedifferentieerde prijzen:

Begrijp mij echter goed, want het gaat mij hier echt niet om het geld. De werkelijke waarde van dit e-boek propvol prachtige parels ligt namelijk onvoorstelbaar veel hoger dan deze alleszins redelijke bedragen in dit Europese fiatgeld. Bovendien ben je voor een beetje snoer van fysieke parels al snel een duizendje of twee kwijt, en dit e-boek is echt vele malen meer waard.


Van de nood een deugd maken

Je kunt je enorm druk maken over al die waanzinnige maatregelen van deze plandemie, en helemaal over wat er nog gaat komen. Maar wees eens heel eerlijk, wat levert jou dat op? Waarom zou jij jouw kostbare tijd en energie nog langer verspillen aan een systeem dat allang failliet is en nu bezig is om zichzelf te laten imploderen. Laat deze steeds verder doldraaiende situatie in jouw voordeel werken. Hoe wil je misschien weten? Nou door buiten jou de boel de boel te laten en je meer naar binnen te richten. Want daar heb je nu meer tijd voor dan voorheen. En ook hou je nu maandelijks waarschijnlijk meer geld over dan voor al die absurde vrijheidsberovingen. Investeer daarom jouw vrijgekomen tijd en geld in jezelf, en daarmee bedoel ik in jouw bewustzijnsontwikkeling. Er ligt daarvoor een zeer doordacht opleidingsprogramma op jou te wachten, waarmee je beter als ooit eerder op deze planeet het geval is (voor zover ik weet) datgene kunt gaan realiseren waarvoor wij zijn geïncarneerd.

Kortom, ik zou zeggen: wat niet te lang meer. De kaarten zijn geschud en de mondiale machtswellustelingen hebben hun kaarten inmiddels open en bloot op tafel gelegd. Wat zij willen is duidelijk. Maar wat wil jij? Speel jij mee in hun spel. Of weet je die “nieuwe wereld” (op tijd) te ontstijgen? Aan jou de keuze.


Videopresentatie over de oorlog tegen natuurlijke mensen

Heb jij de workshop Natuurlijke mensen moeten missen, die zowel op 14 februari als op 7 maart online werd gehouden, dan is dat geen ramp. Je kunt namelijk de overeenkomstige videopresentatie van ruim anderhalf uur bestellen via Pateo’s webshop.


Doe jij mee met de derde online reeks van vijf Zelfkennisworkshops?

Het doorlopen van Niveau 2 van het Wholly Science-opleidingsprogramma wordt een stuk eenvoudiger door online reeks van zelfkennisworkshops te volgen, waarin vijf van de zeven modules aan bod komen. Deze online reeks is nu tweemaal online gegeven, en daarvoor twaalf keer via fysieke bijeenkomsten. De komende derde reeks wordt gehouden op vijf opeenvolgende zondagavonden vanaf 11 april. Ben jij daarbij van de partij? Dit wordt in ieder geval voorlopig de laatste keer dat ik deze Zelfkennisworkshopsreeks zal geven, dus grijp nu jouw (laatste) kans.


De website WhollyScience.nl heeft nu ook een forum

Via de website WhollyScience.nl is er nu ook een forum waarin Wholly Science-studenten met elkaar van gedachte kunnen wisselen over alles uit het Wholly Science-opleidingsprogramma of aanverwante zaken. Voor dit forum dien je jezelf nogmaals te registreren, want om technische redenen is het forum gescheiden van de website. En daarnaast is iedere Wholly Science-student welkom bij de wekelijkse online studiegroepbijeenkomsten op de dinsdagavond van kwart voor acht tot kwart voor negen.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de honderdennegenennegentigste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


 

Deze Pateo Nieuwsbrief is ook deels beschikbaar in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/03/28.