Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 200

Pateo Nieuwsbrief van woensdag 26 mei 2021 over de betekenis van sprookjes


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Voorwoord uit mijn 53e boek

Momenteel werk ik aan mijn 53e boek. Waarom ik met het schrijven van dit boek ben begonnen leg ik uit in het voorwoord ervan:

Vanaf mijn adolescentie ben ik mij steeds meer gaan bezighouden met wat veelal ‘esoterie’ wordt genoemd. Daarnaast wilde ik eveneens steeds dieper doordringen in de reguliere wetenschap, en heb ik in 1996 met succes mijn dissertatie verdedigd, waarna ik de academische titel van ‘doctor’ (dr.) mocht gaan voeren. Al die tijd waren dit voor mij twee totaal verschillende werelden, totdat ik me in 2008 ben gaan losmaken van alles wat regulier is. Ik ontdekte in die tijd namelijk dat reguliere “wetenschap” helemaal geen zuivere wetenschapsbeoefening was, maar eerder een geloofssysteem, waaraan ik later de naam ‘sciëntisme’ heb gegeven. Evenzo werd mij duidelijk dat populaire “spiritualiteit” inclusief alle religies niets met zuivere esoterie te maken heeft, waaraan ik later de naam ‘phantasisme’ heb gegeven. Geen enkel geloof, ongeacht waarin, leidt namelijk naar de waarheid.

Niet alleen ben ik me als zoeker naar de waarheid sindsdien steeds meer bezig gaan houden met waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit, ook begon ik te begrijpen dat beide werelden in feite twee zijden van dezelfde medaille waren. Aan de hereniging van beide complementaire delen heb ik vervolgens de Engelstalige naam ‘Wholly Science’ gegeven, wat Spirituele Wetenschap en Wetenschappelijke Spiritualiteit in één is. Het eerste deel van deze Engelstalige naam verwijst naar de Heelheid, het Heelmakende of het Helende. In het Duits is dit Heilende, maar in het Nederlands vermijd ik het gebruik van ‘heilig’, omdat alles wat ‘heilig’ zou zijn verklaard niets te maken heeft met werkelijke Heelwording. In plaats daarvan schrijf ik dit bijvoeglijke naamwoord als ‘Heelig’, doelend op solide Spiritualiteit. Daarnaast verwijst in deze naamgeving het Engelstalige Science, dus met een beginhoofdletter, naar waarachtige Wetenschap.

In 2012 verscheen mijn 24e boek met als titel ‘Wholly Science’ in de Engelse taal. In de Franstalige versie van dit boek is ook deze titel vertaald, maar daarna besloot ik om voortaan ‘Wholly Science’ onvertaald te hanteren in willekeurig welke taal.

In 2016 heb ik de Wholly Science-videocursus gemaakt, na dit materiaal eerst in vier verschillende studiegroepen te hebben gepresenteerd. Samen met drie aanvullende Masterclassvideo’s gaat het om in totaal 33 videopresentaties met een gemiddelde lengte van bijna twee uur, zowel in het Engels als in het Nederlands. Achteraf bleek dit vooral een globale verkenning te zijn van het allesomvattende paradigma van Wholly Science.

In 2018 ben ik begonnen aan het maken van een gedegen opleidingsprogramma in dit allesomvattende paradigma van Wholly Science. Het begin daarvan heb ik tevens uitgeschreven in mijn 49e boek, dat inmiddels beschikbaar is in zes talen, namelijk Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Nederlands. Mogelijk komen daar binnenkort Turks en Pools nog bij.

Het Wholly Science-opleidingsprogramma kent inmiddels zeven niveaus. Het 53e boekje van mijn hand is bedoeld om een goed overzicht te bieden van het doel en opzet van deze online opleiding. Velen beginnen er namelijk wel aan, maar tot op heden heeft nog niemand het tot en met Niveau 7 voltooid. En ook is de doorstroom in mijn ogen veel te laag. Hieruit heb ik geconcludeerd dat het blijkbaar onvoldoende duidelijk is waaraan nu precies wordt begonnen door bijvoorbeeld het introductieaanbod aan te schaffen. Maar hopelijk is dit na het lezen van dit boekje wel duidelijk, en stimuleert het de spoedige afronding van deze opleiding door zoveel mogelijk medezoekers naar de waarheid.


In juni begint de reeks workshops over sprookjes

Sprookjes zijn tijdloos en spreken tot ieders verbeelding. Dat komt omdat dit niet zomaar kinderverhaaltjes zijn. In alle klassieke sprookjes zitten essentiële boodschappen verstopt die voor ieder mens van belang zijn, ongeacht in welke tijd iemand leeft. Dankzij mijn kennis van Wholly Science ben ik erin geslaagd deze essentie eruit te halen. Over deze ontraadseling van sprookjes gaat dan ook mijn 52e boek, getiteld Er was eens. Dit is ’s werelds eerste non-fictie sprookjesboek!

Er was eens: het eerste non-fictie sprookjesboek

Wil jij nu eindelijk wel eens weten waar overbekende sprookjes als Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, Roodkapje en Klein Duimpje werkelijk over gaan? Neem dan deel aan de reeks online workshops die in de maand juni op de zondagavond worden gehouden. Ook de historie van ieder sprookje komt daarbij aan de orde. Daardoor komen deze wereldberoemde sprookjes niet alleen tot leven, ook krijgen we zo een kijkje in het verleden. Wat wil je nog meer? Meld je daarom nu aan voor deelname!


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdste Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


 

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/05/27.