Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief № 219

Pateo Nieuwsbrief van woensdag 31 mei 2023 over in welke wereld jij wilt leven


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Pateo.NL is de oudste Nederlandstalige alternatieve nieuwswebsite!

Nadat ik zo’n 20 jaar geleden maatschappelijk wakker was geworden kreeg ik een steeds sterkere drang om deze inzichten ook door te geven aan anderen, waarvan de meesten hier overigens absoluut niet op zaten te wachten, laat staan klaar voor waren. Desalniettemin verscheen eind 2008 ook mijn eerste “wakkere” boek getiteld ‘Bewustzijnsdynamiek’. Van de andere websites uit die tijd bestaat nu alleen WantToKnow.nl nog, maar Pateo.nl bestond al geruime tijd voordat Guido Jonkers (1956) deze websiteformule uit de USA overnam in Nederland (en later ook in België). Geen van de overige huidige Nederlandstalige alternatieve nieuwswebsites bestond toen al, wat betekent dat Pateo.nl de oudste Nederlandstalige alternatieve nieuwswebsite is. De rechtsvoorganger van Pateo (genaamd ‘Oldenkamp Knowing Services’) is zelfs al in 2002 opgericht.

Ga je echter naar de website Niburu.co, dan wordt daar doodleuk beweerd dat er al sinds 2003 “onthullend en bewustmakend nieuws” wordt gebracht. De waarheid is echter dat Alexandra Annemarie Heydebree (1969?) samen met haar toenmalige vriend Jelle Poelstra (die zich met ‘Jeff’ als voornaam liet aanspreken) begin 2012 de website Niburu.nl (uit 2003) hadden gestolen, en deze vervolgens later als Niburu.co online hebben gezet. Na mijn onthullingen over haar heeft Alexandra Heydebree tegen mij ten stelligste ontkent dat Jeff haar geliefde was, maar deze naar verluidt ex-maîtresse van Freddy Heineken (1923 – 2002), die na de dood van haar suikeroom klaarblijkelijk aan lager wal was geraakt en haar ogen vervolgens had gericht op de reclame-inkomsten van de destijds zeer populaire Niburu.nl-website, werkte sinds twee jaar geleden als secretaresse opeens opnieuw samen met Jelle Poelstra binnen een Engels bedrijf (genaamd MVHE Limited). Voor mij is dat voldoende bewijs dat Alexandra Heydebree de kluit belazert.

Een andere “spin-off” van Niburu.nl is NineForNews.nl (uit te spreken als Nein-for-News.nl of 9-4-news.nl, waarbij overigens 9+4 gelijk is aan 13). De “hoofdredacteur” (ahum) van deze reclamewebsite is Robin de Boer (1983). Onder ieder artikel (want hij is namelijk de enige redacteur) schrijft hij dat hij Economische Geografie heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarbij “vergeet” hij te vermelden dat hij deze studie niet heeft afgemaakt. Voordat hij hetzelfde werk deed voor Niburu.nl was hij slechts vakkenvuller in een supermarkt.

Veel content van de genoemde websites (en er zijn er nog veel meer zoals deze) zijn zeker de moeite van het lezen waard. Ik heb dan ook geen enkel probleem met het onthullen van onwaarheden waarmee de reguliere nieuwsmedia ons probeert te bestoken. Daarvoor verdienen de genoemde “collega’s” dus zeker een pluim. Maar waar ik wel moeite mee heb, dat is dat zij van alternatief nieuws een verdienmodel hebben gemaakt. En dat geldt helemaal voor het oplichtersechtpaar Thabita Wasbauer-Besselsen (1968) en Maurice Wasbauer (1966), de eigenaren van NineForNews.nl. Aan de lopende band blijven zij maar bedelen om meer geld, terwijl zij een opvallend luxueus leven in Málaga (Zuid-Spanje) leiden. Beiden zijn in mijn ogen moddervet, terwijl een zeer populair artikel op hun website gaat over een methode waarmee naar wordt beweerd 52 kilogram aan lichaamsgewicht wordt verminderd in slechts 28 dagen. De laatste keer dat ik hen zag hadden ze deze methode overduidelijk zelf nog niet gebruikt. Deze volgevreten oplichters lachen zich een (vette) bult omdat zij inmiddels veruit de populairste Nederlandstalige alternatieve nieuwswebsite zijn. Zij krijgen zelfs zoveel bezoekers dat ze nu door de reguliere nieuwsmedia onder de loep worden genomen. Enige tijd geleden ben ik ook gevraagd om mee te werken aan een programma van de KRO-NCRV over hen. Dit wilde ik best doen, maar aangezien mijn tijd kostbaar is heb ik hen eerst geïnformeerd over mijn uurtarief. Na een zouteloze reactie dat dit erg ongebruikelijk is heb ik hen nogmaals gewezen op mijn eerdere reactie, en op het daarop volgende nietszeggende bericht heb ik maar niet meer geantwoord.

Kortom, wees niet alleen bij de reguliere nieuwsmedia beducht op leugens, manipulatie en propaganda, maar doe hetzelfde bij de alternatieve nieuwsmedia, waarbij je nadrukkelijk niet in hun commerciële trucjes moet trappen. Ook Martijn Alberda (1972) is zo’n commerciële misleider, waarbij hij zich op het internet voordoet als ‘Martin Vrijland’. Het is echter niet zo dat alles wat hij beweert onzin zou zijn (want dat is nadrukkelijk niet zo, al heeft hij het vrijwel allemaal overgenomen (lees: gejat) van anderen, net zoals “hoofdredacteur” Robin de Boer dit al vanaf het begin doet). Nee, het werkelijke gevaar van de alternatieve nieuwsmedia is dat ze jou jouw kostbare tijd en geld laten verspillen aan zaken waar je uiteindelijk zelf helemaal niets aan hebt. Ze vertellen jou eigenlijk alleen maar wat er zoal mis is in deze wereld (waarmee ze derhalve hun wereld bedoelen), maar ze vertellen je nadrukkelijk NIET hoe je die wereld achter je kunt laten.

Misschien zou ik wat milder moeten zijn richting mijn “collega’s”, want zo ben ik immers zelf ook begonnen. Maar vanaf 2013 ben ik me steeds meer gaan richten op het allesomvattende paradigma (genaamd ‘Wholly Science’) waarmee we gezamenlijk naar een hogere wereld kunnen gaan. Inmiddels zijn we tien jaar verder, en kan ik volmondig beamen dat Wholly Science de metaforische ‘Ark van Noach’ is waarmee we kunnen ontsnappen aan de ten dode opgeschreven wereld van de “gewone” mensen. De groep van (internationale) Wholly Science-studenten blijft gestaag groeien, en keer op keer wordt daarbij bevestigd dat Wholly Science echt helpt om los te komen uit het oude, om zo ruimte te maken voor het nieuwe. Mocht jij nog niet zijn begonnen met de Wholly Science-videocursus en het daarop voortbouwende Wholly Science-opleidingsprogramma, zou je me dan misschien willen vertellen waar je op wacht?

Wholly Science

Pateo.NL is NIET commercieel!

Voor mijn (e-) boeken en veel van mijn video’s vraag ik geld, maar dat doe ik om te voorkomen dat ik parels voor zwijnen werp. Ik wil er dus zeker van zijn dat mijn Esoterische werk op waarde wordt geschat voordat ik het deel. Kun je echter iets dat je heel graag tot je wilt nemen niet betalen, neem dan gewoon contact met mij op om in samenspraak een oplossing te vinden.

De beste reclame komt van tevreden gebruikers. Dat weten we allemaal. Om deze reden vraag ik gevorderde Wholly Science-studenten die naar Niveau 4 van de Opleiding willen gaan om in hun eigen woorden de meerwaarde van Wholly Science te beschrijven. Voel je dat het voor jou ook tijd is om te gaan starten met Wholly Science, of om er mee verder te gaan, lees dan eens deze beschrijvingen. Het kost je misschien maar een half uurtje, maar het kan jouw leven voorgoed veranderen. Ben je daar nu nog niet van overtuigd, wees dan later niet te trots om alsnog contact met me op te nemen zodra je inziet dat ik inderdaad gelijk heb.

Dat Pateo.NL NIET commercieel is kun je ook zien aan mijn YouTube-kanalen, waarvan mijn Nederlandstalige een kleine 9000 abonnees heeft. Bij geen van mijn online video’s word je lastig gevallen met reclameboodschappen omdat ik nadrukkelijk niet mee wil doen met het commercialiseren van content. Dat hoort namelijk bij de oude wereld, die ons steeds verder in de problemen heeft gebracht. Ben jij daar ook zo klaar mee, verdiep je dan (verder) in Wholly Science.


Wie koopt het laatste gedrukte exemplaar van een boek van mijn hand?

Een groot deel van de bijna 60 boeken die ik inmiddels heb geschreven zijn in eerste instantie fysiek verschenen, oftewel gedrukt, zoals dat dan heet. Al deze dozen vol gedrukte exemplaren zijn inmiddels uitverkocht, op slechts één boek na. Alleen van het boek ‘Het Geheim van Genesis – Over het verhaal van onze taal’ is nog precies één gedrukt exemplaar te koop. Wie koopt dit laatste gedrukte boek? (Oftewel ‘wie maakt mij los?’, zoals op de markt wordt gezegd.) Wie het eerst komt, die mag ook het eerst malen.

LET OP: Dit laatste gedrukte exemplaar is zeer kort na het versturen van deze nieuwsbrief al verkocht. Dit boek is nu alleen nog digitaal te bestellen.


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdennegentiende Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2023/06/01.