Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Over het Wholly Science-opleidingsprogramma

Naar het Wholly Science-opleidingsprogramma

De meerwaarde ervan volgens Wholly Science-studenten

Gos   Yvonne   Ward   Hizkia   Sacha   Ricardo   Daniël   Charissa   Ruud   Viola   Ingrid   Mariëlle   Bert   Siska   Bas   Eric   Richard   Dennis   Loriën   Jurgen   Emmi   Catherina   Anton   Stephanie   Nanda   Nicolette

Mijn naam is Gos (1973), en als 6-jarig jongetje kwam ik in een nieuwe klas en kreeg ik nieuwe vrienden. Mijn beste vriend in die tijd was Star Wars-fan, en hij kreeg alles wat los en vast zat van zijn ouders. Er hingen grote ruimteschepen in zijn slaapkamer, maar toch boeide mij dat niet. ’s Nachts was hij bang en ik begreep niet waarom. Waar zou je nou bang voor zijn als je weet dat angst een begrenzing is van je eigen denkvermogen?

Elke week had ik godsdienstlessen. Via de priester probeerde ik duidelijkheid te verkrijgen, en daarbij merkte ik dat ik veel verder kon nadenken over zaken waar andere mensen zelfs totaal niet mee bezig waren. Maar ik kreeg geen echte antwoorden, want als ik al antwoorden kreeg dan werd mij verteld dat ik maar moest accepteren dat dit de grens is en dat je niet verder kan gaan. Ik moest mij in plaats daarvan maar bezig gaan houden met kind zijn, zo werd mij verteld.

Na wat mislukte pogingen om de boeken van Rudolf Steiner (1861 – 1925) in het Duits door te spitten kwam ik in 2009 video’s van Johan tegen. Johan vertelde precies wat ik wilde horen en toen hij in 2015 begon met de uitwerking van Wholly Science zat ik er gelijk bij. Eindelijk kreeg ik de bevestiging waar ik jaren naar op zoek was, en het werd er ook nog eens met de paplepel ingegoten.

Ik raad iedereen aan om Wholly Science te leren en je erdoor te laten leren. Dit resulteert in de vrije beweging naar het innerlijke één zijn, voortdurend op zoek naar harmonie.

Eerst door ons politieke avontuur, daarna door lezingen die Johan gaf en door de video’s te bekijken die Johan op Pateo TV publiceerde en het bestuderen van het Wholly Science-studieboek “On Understanding It All”, startte mijn reis naar mijn waarheid. Mijn naam is Yvonne, geboren in 1962, van alles gedaan en het nodige meegemaakt, altijd op zoek maar nooit echt gelukkig geweest (afgezien van mijn vier kinderen), begon ik vorig jaar aan de Wholly Science-opleiding.

Voorheen ben ik meerdere keren begonnen en vaker gestopt, omdat ik elke keer weer werd geconfronteerd met mijn conditioneringen als gevolg van mijn opvoeding en scholing, mijn aanpassing aan de normen en waarden van een maatschappij die niet meer in staat is zelf na te denken.

Via het Fundament (Niveau 1), Zelfkennis (Niveau 2) en de Verdieping (Niveau 3) kan ik nu bekennen dat ik geraakt ben door de dynamische ontwikkeling van de kennis en wijsheid van Wholly Science.

Als kind vond men mij intelligent en ook een beetje wat we nu autistisch noemen; ik kon goed leren en goed reproduceren. Ik dacht dat iedereen net als ik kon merken wat er in iemand omging; zowel mens als dier. Ik was een “vreemd kind”. Hoe kon ik nou weten hoe die hond, kat, paard zich voelde? Was ik ooit zelf een dier geweest?

Alle buurkinderen gingen op zwemles en gymnastiek. Ik wilde liever een hond, een paard en op balletles. Toch ging ik op zwemles en gymnastiek: Ik wilde net als alle anderen zijn dus gebruikte mijn gevoeligheid om me precies zo te gedragen als gewenst was.

Niveau 2 (dus zeven zelfkennismethoden later) leerde me wat mijn persoonlijkheid is, dat dit niet hetzelfde is als mijn karakter en dat er ook nog een Essentie is. Daardoor ontdekte ik waarom ik deed wat ik deed, wat mijn overlevingsmechanismen zijn, wat de weerstand die ik voel mij wil zeggen, waar ik goed in ben en wat ik nog mag ontwikkelen.

In het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs maakte ik kennis met de exacte vakken en voor het eerst begreep ik niks van de lesstof. Niveau 3 van de Wholly Science-opleiding begon met Fysica. Een wereld ging voor me open... en ik begreep het! Daarna bij Chemie: de PeriOcta verklaarde wat het periodiek systeem nooit kon, en celbiologie werd ook duidelijk: ik begreep de “lesstof”, de basis was gelegd om ook de volgende onderwerpen te kunnen begrijpen.

Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats. De opbouw, de consistentie, de samenhang, de steeds terugkomende basisenergieën, de volledige informatie van beide kanten van de medaille: Wetenschap èn Spiritualiteit. Daar was ik naar op zoek zonder te weten waar ik naar zocht.

Ik had me daarvoor verdiept in zowel universitaire wetenschap als in alternatieve spiritualiteit. Steeds was het dat niet. Het voelde niet compleet, er miste iets, het was te simplistisch en verklaarde niks. Ik ben met autisme in combinatie met paarden bezig geweest, met gedrag en gezondheid van dieren, heb in het onderwijs gewerkt en in de zorg, maar nog steeds miste er iets. Mijn motivatie verdween door de onvolledigheid van de betreffende vakgebieden. Dankzij Wholly Science ben ik nu weer gemotiveerder dan ooit om alles te willen begrijpen. Ik kan deze opleiding dan ook iedereen aanbevelen!

Mijn naam is Ward, en ik ben in 1979 geboren in het noorden van België. Wholly Science kwam op mijn pad op het moment dat ik verloren aan het lopen was in mijn spirituele ontwikkeling. Ik besefte namelijk dat mijn poging tot zelfontplooiing en bewustwording mij naar een soort van religie had gebracht. De kennis en de ideeën die ik op workshops en cursussen leerde, miste vaak de theorie en de logica om het te onderbouwen. Vaak moest het principe maar gewoon aangenomen worden, want als er vragen gesteld werden, kwamen er geen duidelijke antwoorden. Voor mij was het op dat moment niet meer aanvaardbaar om in dingen te geloven, ik wou begrijpen.

Toen ik Wholly Science ontdekte, leerde ik dat er wel degelijk een theorie is voor heel veel onderwerpen die ik de afgelopen 20 jaren had bestudeerd en dat logica een onontbeerlijk hulpmiddel is voor je spirituele ontwikkeling. Ik mocht opnieuw mijn verstand gebruiken bij spiritualiteit! Niet alleen voelen en doorleven, maar ook begrijpen en analyseren.

Ik begon door de inzichten vanuit Wholly Science de verbanden duidelijker te zien en logica te ontwikkelen, waardoor ik samen met mijn intuïtie veel sneller het kaf van het koren kan scheiden. Veel van wat ik de afgelopen jaren leerde als individuele onderdelen, viel als vanzelf als puzzelstukjes in elkaar en plots kon ik het grotere plaatje zien.

Wholly Science zou zowel de basis als het kader moeten zijn voor iedereen die zijn of haar bewustzijn wil vergroten, zich spiritueel wil ontwikkelen of aan zelfontplooiing wil doen. Wholly Science is voor mij een zeer kostbaar geschenk van onschatbare waarde en het mooiste geschenk wat ik mezelf ooit cadeau heb gedaan.

Als klein meisje week ik – Hizkia, geboren in 1974 – af van het “normale”. Zelf heb ik dat ook altijd zo ervaren; alsof ik van af een zijlijn naar de wereld keek. Waardoor dit zo kwam was voor mij niet duidelijk maar op basis hiervan heb ik veel keuzes gemaakt die achteraf gezien mij hebben beperkt in mijn bestaan en persoonlijke ontplooiing. Het moest zo zijn, en ik vind dat best. Toen ik 35 was werd er schildklierkanker geconstateerd, en dit resulteerde in de verwijdering van deze klier. Aangezien mijn internist niet verder keek dan de juiste bloedwaardes en niet naar hoe het verder met mij ging, ben ik zelf op zoek gegaan naar informatie op internet. Naast informatie die waardevol voor mij was om mijn toestand te verbeteren kwam ik er ook achter dat onze hele samenleving op zijn zachtst gezegd totaal anders in elkaar zit dan ik altijd heb gedacht. Dit is bij een aantal mensen, denk ik, welbekend. Toch zal onze samenleving niet “spontaan” veranderen in een betere versie ervan. Maar goed, je moet ergens beginnen ...

Zo kwam ik op Pateo.NL terecht. De informatie die ik vond op deze site raakte me meteen. Ik ontdekte dat wetenschap niet los is te zien van spiritualiteit en andersom. Eerder heb ik me nog nooit op het spirituele pad begeven. Hoewel ik uit ervaringen als kind en jongvolwassene wist dat er ‘meer’ was, was ik er nog niet aan toe. Maar nu wist ik dat dit voor mij veranderd was. Ik deed de videocursus en begon aan het Wholly Science-opleidingsprogramma. Alles in de video’s is compleet nieuw voor mij omdat het afwijkt van wat ons op school wordt geleerd als zijnde de waarheid. Door Johans heldere uitleg en onderbouwingen krijg ik een steeds beter beeld van ons bestaan als onderdeel van een groot geheel.

De zelfkennismethoden van Niveau 2 hebben mij geholpen om mijn persoonlijkheid en karakter vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Voor mij betekende het meer dan alleen een opdracht maken. Het gaf mij nieuwe inzichten waardoor ik begrijp waarom ik mij in dit leven tot nu toe op deze manier heb gemanifesteerd. Om het spirituele pad verder te bewandelen is dit is noodzakelijk om te weten.

Eind 2020 heb ik me ook geabonneerd op Heelige Schrift TV. Daar word ik, simpel gezegd, héél blij van, maar anders dan gewoon blij. Het raakt me op een positieve manier in mijn kern. Van de Bijbel heb ik nooit veel begrepen. Als kind moest ik op de christelijke lagere school elke maandag een psalm opzeggen, daar heb ik nooit de meerwaarde van ingezien. Mijn vader zei wel altijd dat je de Bijbel niet letterlijk moet nemen en dat het beeldspraak is, maar daar hield het mee op. Nu weet ik dankzij Johans uitleg dat er veel esoterische kennis in de Bijbelteksten is verwerkt, als een soort groot puzzelboek. Dit vind ik een prachtige aanvulling op de opleiding.

Wetenschap en spiritualiteit zijn met elkaar vervlochten. Zoals alles om ons heen, waar wij weer een onderdeel van zijn, met elkaar vervlochten is. Door het Wholly Science-opleidingsprogramma te volgen krijg ik meer inzicht in hoe onze fysieke wereld een schaduw is van de energetische wereld en dat dit alles weer voortkomt uit de Bron.

We zijn hier om te leren. Wij mensen zijn veel krachtiger wanneer we, dankzij de juiste kennis en intenties, ons bewustzijn verhogen en spiritueel ontwikkelen. Zo kunnen wij invloed uitoefenen op onszelf en onze omgeving. Dit proces zal mijns inziens altijd in beweging blijven, ook wanneer je de 5 niveaus van de opleiding hebt doorlopen. We blijven ons als mens immers gedurende ons leven ontwikkelen door nieuwe ervaringen en inzichten. Daarom raad ik iedereen die hier open voor staat aan om het Wholly Science-opleidingsprogramma te doen!

Mijn naam is Sacha; ik woon in Amsterdam en ben geboren in 1968. Als kind was ik soms bang in bed; ik lag in mijn bed maar voelde mezelf uit mijn lichaam treden. Hier begreep ik destijds niks van. Later ben ik gaan beseffen dat ik als kind buiten mijn lichaam kon treden, maar op latere leeftijd is mij dit nooit meer gelukt.

Toen ik een jaar of 18 was heb ik een magnetiseur bezocht vanwege enkele gezondheidsklachten. Deze arts behandelde mij door met haar handen langs mij te bewegen. Ik voelde een soort magnetische kracht door mijn lichaam heen vloeien. Ik heb destijds nooit kunnen verklaren hoe dit in zijn werk is gegaan. Ik besefte echter wel dat er meer is tussen hemel en aarde, wat wij niet weten.

Op school had ik al in de gaten dat ons de waarheid niet wordt verteld. Bij natuurkunde werd mij bijvoorbeeld verteld dat je energie alleen maar kunt omzetten, en werd het fenomeen van “vrije energie” voor onmogelijk gehouden. Ook bij geschiedenis en maatschappijleer werd ik geconfronteerd met allerlei onwaarheden. Ik raakte dan ook gedesinteresseerd, en heb mijn mavo en mts-elektronica niet volledig afgemaakt.

Van de media weet ik ook al jaren dat ze het volk voorliegen en uitsluitend hun eigen agenda aan het volk voorleggen. En artsen doen vooral aan symptoombestrijding in plaats van het weghalen van de werkelijke oorzaak van een aandoening. Kortom, ik heb in de gaten dat ik al mijn hele leven ben voorgelogen.

Sinds 2015 ken ik de website van Pateo.NL en ben ik de video’s van Pateo TV gaan bekijken. Ik raakte onder de indruk. Voor het eerst had ik het gevoel dat mij dingen verteld werden die normaal verzwegen worden. Mijn zoektocht naar de waarheid smaakte naar meer. Na vele video’s op Pateo.NL bekeken te hebben ben ik in 2019 begonnen met het Wholly Science-opleidingsprogramma. Inmiddels heb ik dankzij deze opleiding flinke stappen voorwaarts gemaakt.

Mijn ervaringen uit mijn jeugd zijn mij nu ook duidelijk, want er is een energetisch veld om ons fysieke lichaam aanwezig. Ik ben mijzelf er inmiddels goed van bewust dat ik veel meer ben dan alleen een fysiek lichaam. Wholly Science geeft mij antwoord op de vraag waarom ik hier op deze planeet aanwezig ben en wat mijn bestemming is na dit fysieke bestaan. Voor mij is Wholly Science de enige opleiding die mij in staat stelt om mijzelf tot een compleet mens te ontwikkelen.

De associatie die bij mij op komt borrelen bij de woorden kerk en religie deden mij rillen van afkeer, maar tegelijk ook voelde het aan dat er meer moest zijn achter een voor de mens onzichtbare sluier. Die afkeer zal zijn ingeprent door mijn ouders, die mij in 1963 geboren hebben laten worden op een kleine en koude bovenwoning in de Pijp van Amsterdam, en waar mijn persoon de naam Ricardo heeft meegekregen.

Mijn interesse voor die verborgen wereld bleef aanwezig en daardoor stuitte mijn nieuwsgierigheid via vele boeken ook op gnostische geschriften beschreven door onder andere Slavenburg, Stufkens, Stolp en Messing. Dat maakte mij nog nieuwsgieriger hoe alles in deze wereld in elkaar steekt en vooral ook die wereld die maar verborgen bleef.

Bezoek bij paragnosten en het lezen van hun boeken boeit mij daarom ook enorm, zoals die van Jozef Rulof, Jan Klijn, Van der Zeeuw, en recenter Loes van Loon. Veel gelezen maar mijn vragen bleven toenemen en ook onbeantwoord waarvan de belangrijkste voor mij nog steeds is; waarom en hoe werkt het kosmische systeem in relatie tot mijzelf en anderen.

Ook de door mij gevolgde cursussen in meditatie, reiki, intuïtieve ontwikkeling en satsang of Alfa Mind Control brachten naast mijn drukke gezinsleven niet helemaal de antwoorden waar ik naar zocht.

Al die jaren heb ik met heel veel belangstelling alles wat ik heb ervaren tot mij genomen en recent, in een opvallend korte tijd ook, merk ik met Wholly Science dat alles op een overzichtelijke en begrijpelijke plek is neergezet en ook hoe het universum mij in haar greep heeft om mijn aardse levens te laten ervaren, en dat terwijl ik pas op Niveau 3 van het Wholly Science-opleidingsprogramma ben.

Met Wholly Science kan ik leren hoe ik mijzelf kan verlossen van de onbehagelijke beleving dat ik mij als een speelbal in deze wereld voel, tussen alle omgevings-ego’s die archontisch aan mijn bewuste- en vooral onbewuste delen trekken.

Mijn zoektocht is wellicht nooit klaar, maar voorlopig kan ik hier veel kennis opdoen welke ik elders niet volledig aantref. Dat komt ook doordat ik besef dat die andere wegen zijn gekaapt door beperkingen die mij weerhouden om mijn doel te kunnen bereiken. Of die kapers met hun desinformatie uiteindelijk een actieve rol spelen om de mensen de nodige harde leerschool te geven, die vraag hoop ik ooit beantwoord te krijgen, maar ik vermoed dat dit wel zo is, al is dat volgens mij niet bewust aanwezig bij die betrokken individuen zelf, nog de afgod die zij aanbidden.

Binnenin mij speelt het besef dat door de beperking van het menselijke bewustzijn, Wholly Science nimmer volledig compleet kan zijn hier in de aardse sfeer. De basis is wel stevig gelegd en het zal nog verder gaan uitgroeien met de Esoterie die de mens verder zal helpen om zielengroei te ontplooien, waarna het pad open komt om spiritueel te ascenderen en vrij te zijn zonder weer een tussenstop in de aardse astrale sfeer te moeten maken.

Iedereen die geen gelimiteerde opvattingen heeft kan met Wholly Science en eigen toewijding bijdragen om gestructureerd de weg voor zichzelf en ook anderen te vinden naar die collectieve plek waar wij allen één zijn.

Al van jongs af aan heb ik, Daniël (1977), een brede interesse en werd ik gefascineerd door de aarde en haar geschiedenis. Met het onderzoeken van die geschiedenis kwam ook het besef van de mate waarin antieke beschavingen eigenlijk ‘hun tijd vooruit’ waren. Ze beschikten allemaal over diepe inzichten in wetenschappelijke en kosmische onderwerpen. En het scheen mij alsof de ‘moderne’ mens steeds het wiel opnieuw uit vond. Waardevolle, oude kennis moest toch ergens ontsloten kunnen worden, maar hoe en waar?

Na veel omzwervingen leidde mijn intuïtie mij naar Wholly Science. Ik verdiepte me in de grondslagen en al heel snel vielen dingen op hun plaats. En toen begon mijn zoektocht en persoonlijke ontwikkeling pas echt!

Mogelijk oogt Wholly Science op het eerste gezicht voor een niet-ingewijde als iets abstracts, wellicht zelfs als iets ‘vaags’. Schijnt bedriegt echter, niets is wat het lijkt! Aan de potentieel geïnteresseerde zou ik mijn ervaring met Wholly Science duidelijk maken aan de hand van een populaire, hedendaagse metafoor.

Als jij nieuwsgierig bent, onbevreesd, opmerkzaam, met begeestering kunt en durft te zoeken, en je écht in iets vast wilt bijten, zal Wholly Science voor jou de ultieme ‘escaperoom’ zijn. En als je sleutel weet om te draaien gaat er een wereld van harmonie, liefde en inzicht voor je open. Dit is, zonder overdrijving, de grootse uitdaging die je in je leven kunt aangaan ...

Zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden!

Mijn naam is Charissa (1975), en ik wil graag delen wat Wholly Science voor mij betekent. Het geeft me in de eerste plaats een doel en een gevoel van verbondenheid. Sinds ik een klein meisje was, had ik het gevoel dat ik hier niet echt thuishoor (een geboren buitenbeentje). Ik heb altijd een zwaar gevoel van heimwee gehad, een diep verlangen naar iets (zonder te weten waarnaar precies), en dit probeer ik mijn hele leven te ontdekken. Maar waar ik echter zo naar verlang, en wat me vooruit trekt, dat weet ik niet. Zelfs na al die jaren zoeken, voel ik me nog steeds niet verbonden met mezelf. Ik kan blijkbaar geen vrede en vreugde vinden in dingen die de meeste mensen gelukkig maken. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik hier iets anders te doen had en daardoor voelde ik me erg rusteloos en soms verdrietig omdat ik niet kon vinden wat ik zocht. Maar dankzij Wholly Science ben ik van zoeken naar opgraven gegaan, waardoor de vonk oversloeg. Dit betekent dat ik me nu ontdoe van alle afleiding en verwarring in mezelf, een licht laat schijnen in de donkere delen van mezelf en alles leer wat ik klaarblijkelijk vergeten was. Voor mij is er een nieuw gevoel van focus ontstaan. Om te leren en te groeien heb ik gerichte aandacht nodig. Dit is iets om te trainen en een uitdaging voor mij, maar ik boek gestaag vooruitgang. Ik voel meer rust en richting in mezelf en niet langer alsof het leven zinloos is. Ik voel nu een doel en het leven begint zin te krijgen. Word jij ook een beoefenaar van Wholly Science?

Mijn roepnaam is Ruud en ik ben geboren in 1961. De liefde voor wijsheid zit al heel lang in mijn natuur. Altijd nieuwsgierig naar nieuwe zaken of opleidingen en steeds geïnteresseerd in oude culturen. Zelf heb ik het geluk gehad om af te kunnen reizen naar deze verre culturen maar ik begreep niet alles wat mij daar verteld werd. Denk aan de oude culturen in Egypte, Peru, Nepal. Ik geloofde veel wat mij verteld werd. Dat komt mede voort uit mijn sterrenbeeld Weegschaal.

Toen ik in aanraking kwam met Wholly Science donderde ik echt van mijn stoel van verbazing. De ene video na de andere opende langzaam mijn ogen. Ben ik al die jaren voor de gek gehouden? ... Blijkbaar dus wel.

Na eigen onderzoek bleek al de informatie die aangereikt werd door Wholly Science ook nog eens allemaal waar te zijn. Mijn huis was op zand gebouwd en daarbij speelde het rooms-katholieke geloof ook best een rol. Nu mijn ogen geopend waren moest ik de opleiding gaan volgen. Niveau 1 heb ik zeer interessant gevonden maar Niveau 2 was echt een eye-opener. Dat je vanuit je geboortedatum en de tijd van geboorte zoveel over jezelf kunt leren had ik niet voor mogelijk gehouden. De puzzelstukjes vielen voor mij op zijn plaats. Toen ik ook nog tijdens een pelgrimstocht twee visioenen mocht meemaken waar Wholly Science in voor kwam, wist ik zeker dat dit mijn leerschool moest zijn. De weg naar de beklimming kan ik niet meer tegenhouden. Ik wil graag mijn bewustzijn verruimen en voorbij mijn eigen ego gaan. Op naar Niveau 4!

Mijn naam is Viola. Ik ben in 1961 geboren met nauwelijks gezichtsvermogen, en op jonge leeftijd ben ik volledig blind geworden. Als kind ben ik christelijk opgevoed. In mijn pubertijd werd ik lid van een soort jeugdbeweging en verdiepte mij samen met de anderen in de Bijbel. Vooral Jezus was een voorbeeld voor ons. Door de inzichten van mijn man die een overtuigd antitheïst is, ging ik anders naar de kerk en het geloof kijken. In die tijd kwam ik meer op het spoor van modernere spiritualiteit. God en Jezus zijn geen entiteiten buiten je maar zitten in je en je bent met de bron verbonden. Ik verdiepte mij in de Tao, non-dualiteit, een cursus in wonderen, en dergelijk. Vooral Wayne W. Dyer (1940 – 2015) was mijn voorbeeld en leraar. Achteraf gezien heb ik veel aan deze zoektocht gehad en heb me door zijn lessen en inzichten kunnen ontwikkelen tot een meer zelfstandig persoon.

In 2015 kreeg ik mijn eerste smartphone waarmee ik toegang kreeg tot veel informatie die tot dan toe onbereikbaar was voor mij. Vooral het fenomeen podcast sprak mij erg aan en ik volgde in die tijd de opnamen van Patrick Kicken (1974). Als hij een interessant persoon had geïnterviewd, dan ging ik ook op het kanaal van diegene luisteren. Zo kwam ik bij een Limburgse dame die Johan Oldenkamp interviewde. Dat was zo interessant dat ik op Pateo.NL ging kijken en de afleveringen van Pateo TV beluisterde. Ook zijn lange lezing in Almelo sprak mij zeer aan, net als de afleveringen van Heelige Schrift TV.

Ik heb vervolgens een abonnement genomen op Heelige Schrift TV, bestelde de Wholly Science-videocursus en kocht een paar e-boeken. In mijn binnenste voelde ik een soort opwinding over wat ik allemaal te horen kreeg en dat smaakte naar meer. Tegelijkertijd had ik ook perioden dat ik een pauze in laste omdat niet alles wat Johan had ontdekt en uitlegde leuk en vrolijk is. Ook zeer verontrustende zaken kwamen naar voren. Ik heb me daardoor een tijd lang wat depressief gevoeld. Vooral door de ontdekking hoe we voor de gek zijn gehouden door de mensen die de macht willen hebben via gemanipuleerde mediabeelden en verhalen, de zogenaamde overlijdens van bekende artiesten en hun machtspiramide. Wat ik vooral lastig vond was dat ik niemand had om hierover te praten. De mensen in mijn omgeving stonden daar totaal niet voor open.

Later ben ik ook gestart met het Wholly Science-opleidingsprogramma en ben ik deel gaan nemen aan de wekelijkse onlinebijeenkomsten. Door de kennis op Pateo.NL kreeg ik een heel andere blik op de werkelijkheid. Toen begin 2020 de wereld in de ban van een nieuw sprookje werd gehouden lukt het mij door de kennis op Pateo.NL, en door de meer wakkere staat die ik had bereikt vanwege deze zelfde kennis, om snel te zien dat het één grote hypnoseshow was. Had ik die kennis niet gehad, dan denk ik, dat ik er ook met open ogen in was getrapt. Deze kennis helpt om maatschappelijk wakker te worden en te blijven. Ook dit is niet altijd makkelijk omdat vele mensen, eigenlijk de meeste, nog niet wakker zijn.

Via Niveau 2 van de opleiding en de losse workshops heb ik gewerkt aan meer inzicht in mezelf. Dit onderwerp sprak me al langer aan en ik had in het verleden al meerdere cursussen en workshops over zelfontwikkeling gevolgd. Deze waren echter van een andere orde, en meer gericht op de ontwikkeling en het begrijpen van mijn persoonlijkheid. Het ging veel minder over mijn karakter, en dat onderscheid kwam er zelfs niet eens in voor. Dit zie ik nu pas door de kennis op Pateo.NL. Door mijn toegenomen zelfkennis werd het voor mij mogelijk om verder te groeien.

Dankzij de kennis op Pateo.NL kan ik nu beter beoordelen wat juist is en wat niet. Als ik nu naar mensen luister die ik eerder volgde dan hoor ik dingen die niet kloppen terwijl me die voorheen nooit opvielen. Denk aan het verschil tussen de ziel en de geest. Vele mensen, zo niet allen, gebruiken beide termen als synoniemen. Door de kennis op Pateo.NL weet ik nu beter het verschil. Het blijven nog abstracte begrippen, maar het is me wel iets duidelijker geworden.

Pateo.NL biedt me nu een groep gelijkgezinde mensen om mee te spreken over de ontdekkingen die we doen. Dat is echt heel fijn en daardoor is het minder erg dat ik niet met anderen hierover kan spreken. Door er met elkaar over te spreken is het ook makkelijker om te leren en de stof tot me te nemen. Verder verwacht ik dat de kennis op Pateo.NL me gaat helpen om als mens in dit leven te kunnen groeien en om me te handhaven in de komende jaren. Door alle veranderingen die nu plaatsvinden op wereldniveau en in Nederland geeft deze groep steun.

Johan zegt altijd: Neem niets aan, maar onderzoek het zelf. Dat is nog wel een ding. Veel van wat hij heeft ontdekt heb ik niet zelf uitgezocht. Enerzijds omdat het enorm veel tijd kost en anderzijds omdat ik de bronnen niet altijd kan lezen. Ook is mijn denkvermogen nog niet zo ontwikkeld dat ik dit in de volle breedte zou kunnen. Wel merk ik dat ik door met de stof bezig te zijn ik wel meer en meer leer om logisch na te denken. Ook leer ik steeds meer om verbanden te zien. Ik kan iedereen aanbevelen om ook Wholly Science te gaan bestuderen.

Hallo mijn naam is Ingrid (1963) en woon in Frankrijk. Het lijkt erop dat een grote verandering in mijn leven van 4 jaar geleden nodig was om anderhalf jaar geleden maatschappelijk wakker te worden. Om te kijken wat er allemaal werkelijk aan de hand was in de wereld, heb ik heel internet afgezocht. Van de ene naar de andere site om mijn bevindingen te verifiëren. Zo ook kwam ik op de site Pateo.NL. Steeds weer kwam ik op deze site terug en kwam ik in aanraking met Wholly Science en Heelige Schrift TV.

Uiteindelijk stond ik nooit zo bewust in het leven. Natuurlijk vaak genoeg nagedacht waarom wij als mensen leven en met welk doel. Discussies met deze of genen of je wel geloofde in het hiernamaals of spiritualiteit. De grote sterrenhemel of spirituele voorvallen deden me altijd wel vermoeden dat er veel meer was, maar heb daar verder nooit wat meegedaan. Ook vond ik het gek dat we als mensheid zo’n grote druk voelen om te presteren en dat er zoveel ‘moeten’ opgelegd wordt. Soms jaloers toezien hoe heerlijk het zou zijn als je een dier zou zijn in de vrije natuur, zoals bijvoorbeeld een vogel in de lucht of een dolfijn in de oceaan.

Nadat ik meer kennis kreeg door Wholly Science is maatschappelijk wakker zijn niet meer voldoende voor me. Het is tijd om verder te gaan. Ik zie nu dat het mogelijk is om naar een hoger bewustzijn te groeien en dat je ego alleen maar je voorkomen is. Door het Wholly Science-opleidingsprogramma is het mogelijk om in 7 niveaus naar een heel mens door te groeien. Super interessant om eindelijk een gedegen opleiding tegen te komen waarin spiritualiteit met ware wetenschap onderbouwd wordt. Wat mij hier erg in aanspreekt is dat er een brede kennis wordt aangeboden van onder andere wetenschappen (fysica, chemie, biologie, psychologie, filosofie), Yin- en Yang-energieën, astrologieën en de ware geschiedenis. Niet zweverig, maar echte kennis waar je op kan bouwen.

Bij Heelige Schrift TV wordt de Bijbel geheel esoterisch uitgelegd aan de hand van de juist vertaalde teksten vanuit het Grieks. Zelf heb ik nooit kennis van de Bijbel gehad, maar door deze uitleg gaan de Bijbelboeken echt iets moois voor mij betekenen. Dus Wholly Science gecombineerd met de Heelige Schrift geeft mijn leven een kans om een mooie reis te maken naar mijn hoger bewustzijn en ware zelf om uiteindelijk een heel mens te zijn.

Het is een prachtige reis waar iedereen, die opzoek is naar zijn ware zelf, kan inspringen.

Mijn naam is Mariëlle (1972) en ik wil hier graag mijn pad naar Wholly Science met jullie delen, en wat Wholly Science voor mij betekent. Ik heb mij altijd afgevraagd waarom ik de dingen zo anders zie, ervaar en voel. Ben ik geboren in een verkeerd tijdperk, op een verkeerde planeet? Vanaf 9/11 kreeg ik steeds meer door dat de wereld niet zo is als ik dacht dat deze was. Ik twijfelde aan mijzelf; hoe kan het dat de massa wel meegaat in het narratief? Ook in mijn zoektocht naar spiritualiteit stelde ik mijzelf de vraag: hoe kan het dat New Age voor iedereen schijnt te werken maar voor mij niet? New Age beantwoordde mijn vragen niet en gaf mij niet de voldoening/bevestiging die ik zocht, maar door gebeurtenissen in mijn leven kwam ik niet tot een volwaardige zoektocht.

Maart 2020, COVID. Met verbazing keek ik hoe de wereld in een massahypnose terecht kwam. Door de lockdowns kwam er ruimte om flink te gaan zoeken en zo kwam ik bij Pateo.NL uit. Ik vond de video’s van Johan heel interessant maar ik nam er helaas nog niet genoeg de tijd voor want met de inspuitingen in aantocht maakte ik er in 2021 mijn missie van om zoveel mogelijk mensen in mijn omgeving wakker te schudden. Mijn successen waren op één hand te tellen; ik was vooral roepende in een woestijn. Het trok mij energetisch helemaal leeg. Ik begon het los te laten en ik keerde terug naar mijn eigen zoektocht.

De mail van Johan over de bijeenkomst van de Spoedcursus Bijbelstudie kwam voor mij precies op het juiste moment. Bij deze bijeenkomst maakte mijn hart een sprongetje; dit was waar ik naar op zoek was, dit resoneerde. Ik heb daarna direct de videocursus besteld, en ook gelijk Niveau 1 van het Wholly Science-opleidingsprogramma, evenals het eerste jaar van Heelige Schrift TV. Alles valt samen, spiritualiteit en wetenschap herenigd; mijn leerhonger wakkerde aan. Op Niveau 1 leer je het fundament, op Niveau 2 ga je een uitgebreid zelfkennisonderzoek doen aan de hand van 7 modules. Dit geeft veel inzichten in je karakter en persoonlijkheid zodat je dit kan gaan leren herkennen en uiteindelijk jouw identificatie hiermee los kunt gaan laten. Op Niveau 3 leer je over de zes wetenschappelijke disciplines van Wholly Science: Fysica, Chemie, Biologie, Psychologie, Filosofie en Spiritualiteit, plus Salveologie en Zelfologie als toepassing hiervan. Deze drie niveaus zijn nog maar het topje van de ijsberg maar ik heb al zoveel meer geleerd dan ooit in mijn leven: ik kan niet wachten om door te gaan naar Niveau 4; mijn intrinsieke motivatie voor deze opleiding is heel hoog. Heelige Schrift TV is een zeer waardevolle, zo niet onmisbare aanvulling op deze opleiding.

Wholly Science is de weg voor iedereen die zijn bewustzijn wil verruimen en op zoek is naar Ware Spiritualiteit. Deze opleiding brengt jou steeds een stapje dichterbij je Ware Zelf. Je geeft jezelf hiermee het meest waardevolle cadeau!

Mijn naam is Bert (1952). Enige jaren terug kwam ik in aanraking met Pateo.NL, hoe precies weet ik niet meer, waarschijnlijk via een internet-link. Er kwamen interessante en vernieuwende zaken voorbij, waardoor ik naar die website bleef terugkeren. Tevens ging ik lezingen en studiedagen van Johan volgen in het Noorden des lands, bestelde een paar boeken en video’s, waaronder de introductie tot het Wholly Science-opleidingsprogramma. Ook bestelde ik Heelige Schrift TV; het sprak me aan vanwege mijn christelijke opvoeding. In het najaar van 2020 nodigde Johan mij uit om mee te doen met de wekelijkse online studiegroepbijeenkomsten, destijds op dinsdagavond. Ofschoon net verhuisd en druk bezig met het fatsoeneren van het verwaarloosde grondgebied rond mijn huis, leek het me leerzaam om hieraan mee te gaan doen. In die sessies kwamen onderwerpen aan de orde die me deden denken aan het werk van Gurdjieff, wat mij verraste. Het bleek dat het Wholly Science-opleidingsprogramma diverse niveaus bevatte en dat het op Niveau 5 ging over ‘jezelf ont-persoonlijken’, dat raakte mij. Ik weet dat ik niet degene ben waarmee ik mij heb geïdentificeerd, maar vind het moeilijk om slechts een waarnemer van mezelf te zijn. Vanaf het moment dat ik hoorde van de inhoud van Niveau 5 was ik ‘hooked’ en besloot de diverse niveaus van het opleidingsprogramma te gaan doorlopen om op dat niveau te komen. Doch eerst de daaraan voorafgaande lessen doorlopen, van o.a. natuur-, wis- en scheikunde en Chinese filosofie. Niet dat dat een belemmering voor mij was, maar ik vroeg mij af ‘waarom’, want het ging mij om de spiritualiteit en het werken aan jezelf? Toch begon ik het nut ervan in te zien, want het gevaar van alleen maar bezig te zijn met het spirituele, kan zweverigheid opleveren. Vandaar het belang van een gezond verstand basis van rationeel logisch denken om te begrijpen hoe de vork echt in de steel zit, i.p.v. te willen zweven in hogere regionen. Met plezier heb ik de video’s van de niveaus en de wekelijkse video’s bekeken en daar veel van opgestoken. Had mijzelf ingeschat als iemand die al redelijk veel kennis had verzameld, doch de kennis die ik via de video’s verkreeg ging veel verder en leverde begrip en vernieuwende inzichten op. Johan is een echte onderzoeker, origineel in z’n denkwijzen en kijkt verder kijkt dan de gangbare manier van denken; z’n uitleg van het periodieke systeem vond ik uniek. De opleidingsdelen die ik tot nu toe heb gevolgd gaven een zeer ruime hoeveelheid kennis en diepgang. Prettig om de energetische essenties Aarde, Vuur, Lucht en Water van Hippocrates geïntroduceerd te zien binnen Wholly Science, evenals de vijf Chinese energetische elementen. Niet dat ik alle verbanden nu al begrijp, maar de verwachting is dat bij vervolg van de lessen er een verdere verdieping zal plaats vinden. Deze opleiding geeft een brede kijk op de wereld en alle onderwerpen lijken daarin te passen, zowel enerzijds fysica en anderzijds spiritualiteit, maar ook het hele sociale en economische gebeuren kan erin begrepen worden. Een systeem waar alles met alles samenhangt, een mathematisch perfect universum, of overdrijf ik het nu een beetje. Het Wholly Science-opleidingsprogramma spreekt mij dus zeer aan. Ook is het prettig om te kunnen participeren in de wekelijkse studiegroepbijeenkomsten (tegenwoordig op de woensdagavond). Fijn om daar met gelijkgestemden te zijn, mensen waarmee ideeën en gedachten kunnen worden uitwisselend welke elders lastig of onmogelijk zijn. In eerste instantie ervoer ik weerstand om na Niveau 3 wat op papier te moeten zetten, doch dat verdween al snel door de verrijking aan kennis vanuit de lessen. Ik verheug me erop om bezig te gaan met de volgende niveaus.

Mijn naam is Siska (1961). Het Wholly Science-opleidingsprogramma dat is ontwikkeld door Johan Oldenkamp geeft gestructureerd onderwerpen aan om kennis en inzichten te verkrijgen om jezelf te ontwikkelen tot een natuurlijk mens en vandaar te ascenderen. Het is daarbij zeer belangrijk om bewust te worden van wat echt of onecht is, dus natuurlijk of onnatuurlijk is, evenals wat gezond zijn betekent, namelijk op drie gebieden: lichamelijk, emotioneel en verstandelijk. De meerwaarde van dit opleidingsprogramma betreft vooral het in balans leren leven met zowel je eigen natuur als de natuur om je heen, inclusief onze moederplaneet Terra, de zon Helios en de andere planeten. Sinds januari 2022 volg ik dit opleidingsprogramma van Wholly Science. Johan geeft zeer goed, onderbouwend, en duidelijk uitleg van de onderwerpen binnen elke module van Wholly Science. Ook zijn (e-) boeken zijn op deze manier geschreven, waardoor deze goed te lezen en te begrijpen zijn. Iedereen die maatschappelijk wakker is kan ik dit Wholly Science-opleidingsprogramma aanbevelen, om daarmee ook wetenschappelijk en spiritueel wakker te kunnen worden.

Mijn naam is Bas (1974) en Wholly Science heeft een grote meerwaarde voor mij. Ik ben eigenlijk mijn hele leven al veel van mijn tijd bezig met uitzoeken hoe de werkelijkheid in elkaar zit, wie ik ben en hoe ik mij in die werkelijkheid wil positioneren. Eerst onbewust en gaandeweg steeds bewuster. Pateo.NL geeft mij het ‘overall’ kader en doet dat met een heldere en logische onderbouwing van de verschillende onderdelen en het geheel. Op deze manier vallen de dingen op hun plek en kan ik mijzelf beter richting geven.

Het inzicht in de opdeling in dualiteiten en dualiteitcombinaties (Yin/Yang, Water/Vuur/Lucht/Aarde, etc.) vind ik speciaal. Zo kan ik nu ook kijken naar een overkoepelende dualiteit; die van schepper en schepping, wat ontstaat door het dualiseringsproces van scheppen (Bron-, Proto- en Schaduwwereld). Ik begrijp dat die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn (twee kanten van dezelfde medaille en de medaille zelf). Daar ik een onderdeel ben van de schepping en voor een deeltje een bijdrage lever aan het scheppen, moet ik ook onderdeel van de schepper zijn. Dit vind ik een fijn en heelend inzicht.

Door Heelige Schrift TV en de verschillende opleidingsmodules groeit mijn inzicht en bewustzijn en dat maakt naar mijn idee dat mijn innerlijke delen steeds dichter bij elkaar komen. Uiteindelijk zullen ze zo samen met mijn lichaam een eenheid worden en dan ben ik heel geworden, wat naar mijn idee het uiteindelijke doel in dit leven is. Daarom ben ik Wholly Science en de grondlegger ervan zeer dankbaar.

“Toeval is onbegrepen dynamiek” (bron). Zo’n 6 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Pateo.NL. Het was even rondneuzen en gauw weer verder. Allemaal onbekende verhalen en materie, dus ik snapte er niet zoveel van. De tijd was er klaarblijkelijk nog niet rijp voor. Twee jaar later na een heftige kortdurende liefdesrelatie werd ik weerspiegeld en kwamen er zoveel verdrongen pijnstukken omhoog dat ik dit niet aan mij voorbij kon laten gaan. Eenzaamheid, niet goed genoeg, afwijzing, een leegte … Het onderzoek naar mijn ware zelf was begonnen. En weer kwam ik bij Pateo.NL uit. Dit keer bleef ik hangen en stelde me open voor Wholly Science. Toeval?

Mijn naam is Eric, woon in IJlst (Friesland) en ben geboren in 1978. Als kind was ik al nieuwsgierig en (onbewust) gefocust op mijn omgeving. Eerlijk gezegd snapte ik niet veel van menselijke tradities en gedragingen. Hoe kan het zo zijn dat mensen naar verschillende kerken gaan, in dezelfde God geloven en buiten de kerk verdeeld en oordelend zijn naar elkaar en andere religies. Waarom identificeren mensen zich zo sterk met (sport-) verenigingen en politieke partijen? En waarom zijn er oorlogen, is er armoede en onderlinge strijd? Door mijn opvoeding en omgeving liet ik het toe om dingen tegen mijn zin te doen en aan te nemen als waarheid. Het waren aannames en het zal wel goed zijn, maar was dit wel zo?

Onbewust wist ik dat er dingen niet klopten. Maar ik kon er destijds niet echt een vinger op leggen. Er ontstond veel innerlijke wrijving en een sterk ego ofwel “vals ik” werd ontwikkeld met bijbehorende afweermechanismen. Op die manier probeerde ik mezelf te beschermen, maar het resulteerde ook in veel conflicten met de omgeving. Nadat ik de slag naar binnen had gemaakt en meer vrede met mezelf had gesloten, kwam daar de Goddelijke vonk, ofwel het Eénheidsbewustzijn. Dit was een magistraal verlichtend gevoel. Het masker en de beschermmuren die mij altijd staande hadden gehouden voor mijn omgeving, vielen om. Het was letterlijk “thuiskomen” en ook de conflicten losten als sneeuw voor de zon op.

Wholly Science gaf me vervolgens veel bevestigingen, maar verruimde vooral mijn kennis op vele vlakken. Het oude maakte plaats voor het nieuwe en gevoelsmatig was dit een bevrijding. Het ene onderwerp boeit me meer dan een andere, maar dat is prima. Het gaat mij erom dat ik de verbanden van de verschillende disciplines niet meer los van elkaar zie. Het zit allemaal harmonieus in elkaar en het ene kan niet zonder het andere. Ook dat geeft voor mij een gevoel van eenheid in een dualistische wereld. Dat er vervolgens ook nog een koppeling is met het Heelige Schrift (de Bijbel) was voor mij echt een openbaring.

De verbinding met de natuur die ik vervolgens herstelde, doet me elke keer weer beseffen hoe wonderbaarlijk alles is gecreëerd en in elkaar past. Het speelveld is nu beter te overzien en er is veel meer innerlijke rust en balans. Dit is het grootste geschenk wat in mijn leven mogelijk is. De regie ligt weer meer bij mij in plaats van bij mijn omgeving.

Wholly Science geeft mij de mogelijkheid om een goede fundering te leggen met betrekking tot waarheidsbevinding. Op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd hoe alles harmonieus met elkaar verbonden is. Deze inzichten verruimen niet alleen mijn kennis, maar ook mijn bewustzijn. De waarheid heeft mij bevrijd zowel aan mijn binnen -als mijn buitenkant. Wholly Science is een uitermate belangrijke tool tot mijn zelfontplooiing. En daarvoor ben ik Wholly Science ook erg dankbaar! Mens, sta op en herinner je jezelf! Je mag zijn wie je bent en denken wat je wilt! Word de meester van je eigen waarheid! Wat houd je tegen? Je gaat het pas zien als je het doorhebt ...

Mijn naam is Richard (1974). In de periode 2010/2011 ben ik maatschappelijk “wakker” geworden door een collega die mij destijds mijn ogen heeft geopend ten aanzien van veel onderwerpen waaronder 9/11. Aangezien ik destijds ook de wereld van de alternatieve media had gevonden, kwam ik onder andere de website Pateo.NL tegen. Naast de informatie op Pateo.NL heb ik ook diverse lezingen online en op locatie bijgewoond, die Johan gaf in de periode van 2011 – 2013. Wat mij vooral interesseerde is dat ik via Wholly Science een beeld kreeg van het geheel en hoe daarmee onze werkelijkheid valt te doorgronden. In de periode na 2013 ben ik ook in een aantal New Age-valkuilen gestapt, met als gevolg de nodige ups- en downs, om uiteindelijk erachter te komen dat ik opnieuw in “slaap” was gevallen. Na deze periode ben ik met de Wholly Science-opleiding begonnen omdat ik behoefte had om op een fundamentele wijze mijzelf en de werkelijkheid te willen leren begrijpen. Dit viel niet mee; vooral de modules over zelfkennis gaven me veel weerstand, iets waar ik echt doorheen moest. De wijze waarop deze opleiding is opgebouwd en de helderheid van het aangeboden opleidingsmateriaal zou in mijn beleving ieder ‘natuurlijk gezond’ mens in staat moeten stellen om deze opleiding te kunnen volgen. Kortom, dit opleidingsprogramma is een echte aanrader voor iedereen die de Wetenschap van het Geheel wil bestuderen.

Mijn naam is Dennis (1997) en student van het Wholly Science-opleidingsprogramma. Ondanks mijn relatief jonge leeftijd ben ik al van jongs af aan geïntrigeerd door mijn derde oog, ofwel mijn pijnappelklier. De doelen in mijn leven zijn om erachter te komen wat het gevoel is/was dat ik op die plek ervaar(de), alsook achter het grootste mysterie ooit komen: Wat doe ik hier op onze Moederplaneet Terra?

Via het maatschappelijk wakker worden rolde ik in de geschiedenis van maatschappelijke gebeurtenissen en zodoende stuitte ik per toeval op Pateo.NL. Ik wist niet wat ik zag, allemaal nieuwe dingen, nieuwe kennis, nieuwe overtuigingen. Ik raakte zo geënthousiasmeerd en gegrepen door alles wat ik zag dat ik besloot het Wholly Science-opleidingsprogramma te volgen. Al snel volgden antwoorden op de vragen welke ik had, dat geeft kracht, motivatie en roept tegelijkertijd nieuwe vragen op. Wholly Science is een logisch paradigma en het is levend, zodoende hengel jijzelf de antwoorden op jouw vragen binnen, dat is wat je leert bij Johan. Johan is namelijk de boodschapper wiens stem onder elke video zit. Kom je er eventjes niet uit: Johan vervult de rol van Leraar en is bereikbaar per mail voor ondersteuning.

Al snel daaropvolgend ben ik ook geabonneerd op Heelige Schrift TV waarin Johan de oorspronkelijke Griekse versie van de Bijbel grondig onder de loep neemt. “Zoekt en gij zult vinden”, hoe vaak staat dat niet in de Bijbel? Zodoende ben ik erachter gekomen dat de Bijbel een studieboek is voor iedereen, maar dat niemand de esoterische boodschap welke erin verborgen zit meer begrijpt. Bij Heelige Schrift TV leer je de tekst te interpreteren en begrijpen, tevens sluit Heelige Schrift TV naadloos aan op het Opleidingsprogramma, want Wetenschap en Spiritualiteit zijn namelijk twee zijden van dezelfde medaille.

Het Opleidingsprogramma is logisch opgebouwd: Niveau 1 leert je het Fundament, dit is veel theorie, maar daar moet je doorheen om alle begrippen, ondersteund door beelden, te leren begrijpen. Zonder deze gelegde basis is omhooggaan niet mogelijk. Slechts een klein offer. Op Niveau 2 gaat het over jou: jou in de meest brede zin van het woord. Je leert wie je bent; onderschat zelfkennis niet! Op Niveau 3 word je een Filosoof omdat je de centrale pilaar gaat begrijpen, te weten Fysica, Chemie, Biologie, Psychologie, Filosofie en Spiritualiteit waarop Alles is gebouwd. Het werk van Johan Oldenkamp is bedoeld voor iedereen en voor niemand (verwijzend naar de ondertitel van een boek door F.W. Nietzsche).

Ikzelf heb de ambitie een volwaardig Mens te worden. Wil jij weten wat dit inhoudt en ben je nog niet begonnen met ascentie, waar wacht je dan op? Alles heeft een reden!

Mijn naam is Loriën (1984). Woorden komen bij mij niet snel en duidelijk naar buiten. Mijn gevoel heeft vaak de overhand. Regelmatig zijn er momenten dat het wel lukt en de energie mijn woorden ondersteunt om de dingen die in mijn wezen omgaan te kunnen uiten en aan de mens te brengen. Wholly Science is als een nieuw avontuur en brengt structuur en nieuwe inzichten. Een diep verlangen van kinds af aan wat zich langzaam heeft geopenbaard. Op een bijzondere manier is er iets in mijn wezen moe van het leven. Een verlangen naar rust. Er overheerst een gevoel van overweldigd zijn. Zoveel om voortdurend te verwerken.

In Wholly Science is er veel verwerkt en uitgewerkt. Er is geen begin of einde maar steeds iets om naar terug te keren. Mijn bewondering is groot voor mensen die hun concentratievermogen kunnen vasthouden en het weten uit te werken in iets moois en waardevols. Johan kan uitdagend en daarentegen ook behulpzaam zijn; hij staat open voor input, aanpassing of verandering. Wholly Science is een mooie aanvulling voor mijn zoektocht en vragen over het leven en de ziel. Het zal mij een stukje verder op weg helpen en daarvoor is mijn hart heel dankbaar. Vaak welt er tijdens de studie een oprecht enthousiasme op wat mijn nieuwsgierigheid weer wekt.

Mijn naam is Jurgen (1965). Zo’n 6 jaar geleden ben ik via een NLP-opleiding in aanraking gekomen met spiritualiteit en toen is mijn zoektocht begonnen. In die 6 jaar van alles geprobeerd zoals ademcirkels, retraites, plantmedicijnen en tientallen boeken gelezen van schrijvers als Gregg Braden, Joe Dispenza, Eckhart Tolle en Bruce Lipton, maar ik kwam er eigenlijk niet verder mee. In december 2021 ben ik maatschappelijk wakker geworden. Hoe weet ik niet meer precies, maar ik kwam bij de site van Jorn Luka uit en heb in die eerste periode heel veel van zijn podcasts gekeken. Het was een schokkende ervaring en ik wilde niets liever dan iedereen overtuigen van de waanzin in de wereld. Ik begreep er niets van dat niemand wilde luisteren. Het was een zeer frustrerende periode waarin ik de Germaanse Geneeskunde heb ontdekt. Ineens vielen voor mij heel veel zaken op hun plek. Ik ben workshops bij Mies Kloos gaan volgen en tijdens één van deze workshops viel de naam van Johan. Ik weet niet meer precies in welk verband, maar ik heb zijn naam meteen genoteerd en ben na de workshop direct gaan zoeken en zo kwam ik in mei 2022 bij Pateo.NL uit.

Ik was er meteen van overtuigd dat ik hier weleens de antwoorden zou kunnen vinden waar ik naar op zoek was en ben meteen begonnen met het introductieaanbod en heb heel snel daarna Niveau 1 afgerond. In juli 2022 ben ik meegegaan met een Bijbelstudieweekend en vanaf dat moment was ik volledig overtuigd van Wholly Science. Ik heb me daarna ook aangesloten bij de leesgroep waarin boeken over de leer van meester Gurdjieff werden besproken. Deze boeken en de kennis van Johan hierover hebben me ongelofelijk veel gebracht. In deze periode ben ik ook de videocursus gaan bekijken en heb een abonnement genomen op Heelige Schrift TV.

In januari 2023 heb ik meegedaan aan de online zelfkennisworkshops van Niveau 2. Dit was een hele fijne ondersteuning om in zeven weken tijd mijn zelfkennisverslag van Niveau 2 af te ronden. “Ken uzelve” was altijd een uitspraak die me gefascineerd heeft, maar nu heeft dit pas echt betekenis voor me gekregen. Ik kijk dan ook uit naar de volgende stap in mijn zoektocht naar wie ik ben en kan niet wachten om met de “beklimming van de berg” te beginnen. Ik ben heel dankbaar dat Wholly Science op mijn pad is gekomen.

Mijn voornaam is Emmi (1994). Al van kleins af aan heb ik het idee dat ik aan het zoeken ben en ik voelde mij in zekere zin niet compleet, alsof er wat miste. Ik stelde eindeloos veel vragen over de wereld om mij heen en dacht dat de antwoorden die ik kreeg voldoende waren om mij te ontwikkelen tot gezonde volwassene en participerend burger. Rond de leeftijd van 23/24 (in het jaar 2017/2018) waren de antwoorden die ik vond niet bevredigend genoeg. Meer en meer bekropen mij steeds meer akelige gevoelens waarvan het me niet lukte om deze te plaatsen. Als vanzelfsprekend ben ik zelf op zoek gegaan naar antwoorden. Ik kwam terecht bij occulte (des-)informatie en werd na een “diepzeeduik” er alles behalve wijzer van. Ik ben in die periode gelukkig terechtgekomen bij de video’s van Johan op zijn YouTube-kanaal. Na geraakt en geïnspireerd te zijn ben ik op zijn website gaan kijken en heb ik mij aangemeld voor het Wholly Science-opleidingsprogramma in 2019.

Tot nu toe heb ik gemerkt dat alle niveaus logisch op elkaar voortbouwen, wat erg helpend is in mijn zoektocht. Het eerste niveau betrof interessante thema’s waar ik grotendeels nog niet bekend mee was, zoals energetica, en dit heb ik als inzichtgevend ervaren. Het tweede niveau, wat in de vorm van een zevendelig raamwerk is gegoten, was voor mij zowel inzichtgevend als verhelderend op wat betreft mijn karakter. Nu ik het derde niveau heb afgerond kan ik zeggen dat ik naast inzicht en verheldering geconfronteerd ben met (het begin van) datgene wat ik nog mis om een heeliger mens te worden. Iets waar ik, besef ik mij nu, altijd op zoek naar ben geweest. Ik miste belangrijke kennis en handvatten om op een (w)holistische manier met mijzelf aan de slag te gaan. Ik had niet het idee dat ik alomvattende antwoorden zou vinden binnen één opleiding, maar ik heb meer informatie tot me kunnen nemen dan ik had durven dromen door Wholly Science. Door middel van het volgen van de interactieve workshops heb ik meer daadkracht ontwikkeld om met de aangereikte informatie tot bewegen te komen. Ik weet nu dat ik niet alleen ben.

Ik gun het iedereen om met behulp van Wholly Science tot zelfontwikkeling te komen en zo de beste, meest zuivere en heelige versie van jezelf te worden. Je bent je eigen redder, en Wholly Science stelt je in staat om dit te gaan doen!

Mijn naam is Catherina (1968). Lang geleden al kwam ik in aanraking met de Pateo.NL-website en de leringen van Johan Oldenkamp. Dit heeft mij veel gebracht en ontnuchterd uit mijn naïviteit en ook wel passiviteit. Meer dan ooit wil en kan ik ook feiten scheiden van fictie en mijn eigen waarheid vinden. Zijn wetenschappelijke benadering in het Wholly Science-opleidingsprogramma geeft verheldering. Daarnaast bieden de afleveringen van Heelige Schrift TV mij een verrijking door een kloppende en inzichtgevende directe vertaling en duiding van de teksten uit de Bijbel. Altijd al heb ik dat willen doorgronden en door de rechtstreekse vertalingen van Johan uit het Grieks met interpretatie is deze wens in vervulling aan het komen. De zekerheid van de Goddelijke Liefde en bedoeling dat zaken logisch in elkaar zitten werkt door in zijn werk. Ik ben Johan bijzonder dankbaar voor zijn werk en zijn om dit in het licht te brengen.

De informatie op zijn website over veel misstanden heeft me behoed voor wat wel een gigantische misstap had kunnen zijn de met name in de afgelopen jaren. Velen om mij heen heb ik daarmee ook kunnen helpen. Daarvoor ben ik Johan ontzettend dankbaar.

De zelfkennis-modules brachten mij meer dimensie op mijn pad van zelfontwikkelingen. Het is nuttig, leuk en leerzaam om ‘het zelf’ vanuit heel verschillende perspectieven te kunnen bezien. Ook kreeg ik een ander licht op het Enneagram waar ik heel lang al een groot fan van ben. Super leuk is het om ook hierover nog meer te leren naast de andere zelfkennismethoden waarvan de eenvoud via Wholly Science van de Solaire-Jaar-Astrologie ook een enorme aanwinst is. Ik kijk ernaar uit deze zelfkennis verder te verbreden en uitdiepen in de volgende niveaus van het Wholly Science-opleidingsprogramma.

Mijn naam is Anton (1974). Wholly Science geeft mij een compleet beeld van wat “is”. Alles past in één raamwerk, van fundamenteel ‘weten’ over energie, harmonische frequenties en beweging, naar hoe de mens in elkaar zit en wat het gedrag van de mens stuurt tot hoe de aarde één geheel is met de rest van al dat is. Opgebouwd van het kleinste element tot en met het grootste geheel.

De zelfkennismethoden geven inzicht in mijn (karakter-) eigenschappen. Met welke ben ik geboren en zitten als het ware in mijn blauwdruk gebakken tot de aangeleerde eigenschappen en kenmerken die horen bij de persoonlijkheid, mijn masker, dat ik in mijn jeugd heb opgebouwd.

De inzichten in het geheel en de kennis over mijn eigenschappen geven mij overzicht. Het geheel zit logisch in elkaar en ik kan het overzien, dit geeft me rust. Ook snap ik mezelf nu beter en kan ik vanuit deze inzichten keuzes maken en handelen.

Ik sta door deze inzichten bewuster in het leven, maak keuzes meer vanuit mijn kern en soms bewust samen met anderen. Hiermee werk ik stap voor stap aan mijn wereld die op een stevig fundament is gebaseerd. Het geeft mij een gevoel van stabiliteit en onafhankelijkheid. Ik word een autonoom mens.

De volgende stap is om het geleerde nog meer in de dagelijkse praktijk te brengen. Nog meer doorleven en toepassen op mezelf en op mijn omgeving. Liefst met uitstraling naar de hele samenleving. Hiervoor is het nodig om er dagelijks mee bezig te blijven zodat het echt onderdeel wordt van mijn zijn en handelen. De ‘bergbeklimming’ is dan ook een logische volgende stap om Wholly Science meer in mijn leven te integreren.

Mijn naam is Stephanie (1987). Mijn ouders zijn vrij jong overleden, in 2012 en 2014. Hierdoor ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de metafysische wereld. Wat gebeurt er na de dood? Ik begon me steeds meer met spiritualiteit bezig te houden, maar wat is spiritualiteit? In 2020 ben ik maatschappelijk wakker geworden door de uitbraak van een “virus” en na het zien van een documentaire van Janet Ossebaard (The Fall of the Cabal). Zo werd ik me bewust van welke machten de touwtjes in handen hebben achter de schermen en dat het één grote corrupte club is die zich met de meest gruwelijke dingen bezighouden. Alle instanties staan onder invloed van deze machtselite (onderwijs, zorg, media, banken, voedsel, politiek) en zijn niet langer te vertrouwen. Hoe word je onafhankelijk van dit systeem? Ik had heel wat uit te zoeken. Toen kwam ik op Youtube bij het kanaal van Johan Oldenkamp uit. Een videopresentatie maakte een diepe indruk op mij. Ik wilde meer weten dus ik ging naar de website Pateo.NL en heb mij aangemeld voor het Wholly Science-opleidingsprogramma. Deze opleiding begint bij Niveau 1: Fundament. De onderwerpen die aan bod komen zijn Wereldbeeld, Metafysica, Energetica, Numerologie, Bewustzijn, Harmonieleer, Geometrie en Kosmologie. Het gaat meteen de diepte in en ik vond het zo interessant dat ik de video’s ben gaan bingewatchen (ook wel aangeduid als coma- of marathonkijken). Ik ga nu nog regelmatig terug om de eerdere modules terug te kijken. Niveau 2 gaat over Zelfkennis en hier leer je verschillende methoden toe te passen op jezelf. Dit wordt ook in de vorm van een interactieve workshops gegeven waar je de gelegenheid hebt om hierover vragen te stellen. In die workshops geeft Johan individuele readings en kan je meteen ontdekken of het herkenbaar is voor jou of helemaal niet. Dit zijn methoden die inzicht geven in wie jij werkelijk bent en hoe deze energieën invloed hebben op jouw karakter. Ook biedt de afsluitende workshop een vernieuwende inkijk in het eigen Enneagram-type, wat betrekking heeft op je persoonlijkheid. Ter afsluiting van Niveau 2 maak je een zelfkennisverslag en leer je de zeven methoden op jezelf toe te passen. Daarna kun je naar Niveau 3: Verdieping. Hier krijg je in onderlinge samenhang uitleg over de zes wetenschappelijke kerndisciplines: Fysica, Chemie, Biologie, Psychologie, Filosofie en Theologie (aanvankelijk Spiritualiteit genoemd), evenals twee toegepaste disciplines (Salveologie en Zelfologie). Ook hierover heb ik de bijbehorende workshops gedaan. Johan leert je alles zelf te onderzoeken en niks zomaar te geloven. Alleen zo bouw je je huis op rots. De kennis van Wholly Science heeft mij geholpen om de realiteit waarin we leven beter te begrijpen. De wereld die we met onze zintuigen kunnen waarnemen (aangeduid als de Schaduwwereld) is slechts een illusie. Ik weet nu dat ware Spiritualiteit gekoppeld is aan zuivere Wetenschap. Hierdoor is spiritualiteit niet meer zweverig, maar berust het op feiten. Ik voel me door de kennis van Wholly Science gesterkt en niet langer kwetsbaar of bang. Ik sta nu in mijn kracht en heb mijn intuïtie verder mogen ontwikkelen. Hierdoor weet ik wat ik nodig heb. Ik ben nu bezig met de kennis van Wholly Science in de praktijk toe te passen. Mijn hart en hoofd zijn weer uitgelijnd en zo heb in mijn privéleven moeilijke keuzes kunnen maken. De verbinding met het Hogere Zelf is belangrijk, want als je er naar durft te luisteren brengt het je als vanzelf naar de meest gunstige tijdlijn. Ik heb veel gehad aan de Masterclass-video Creatologie. Hier leer je bewust te creëren. Ik ben Johan enorm dankbaar voor zijn gedeelde kennis, geduld en ook de fijne sfeer van de groep! Wholly Science voelt als een warme community waar iedereen elkaar helpt en steunt. Voorlopig ben ik nog wel even zoet met Wholly Science en kijk ik erg uit naar wat de rest van de opleiding mij mag gaan brengen.

Mijn naam is Nanda (1970). Meestal komen de woorden makkelijk omhoog als ik iets wil schrijven, maar nu met het schrijven van deze tekst gaat dit minder goed. Hoe kan dat? Is het Wholly Science-opleidingsprogramma dan niet belangrijk genoeg? Integendeel! Het is zo universeel dat het moeilijk in woorden te vatten is. Er worden verbanden gelegd die ervoor zorgen dat er ineens honderden kwartjes vallen. De zeven zelfkennismodules van Niveau 2 zijn gezamenlijk zo volledig dat er ineens heel veel dingen helder worden over jezelf. Je kijkt als het ware door verschillende raampjes naar telkens een andere kamer van jouw zelf. Johan kan het zo goed uitleggen dat het lijkt alsof je het altijd al wist maar er niet bij kon komen. Dit is ware ont-wikkeling. Je leert het leven en je eigen rol daarin daardoor steeds beter begrijpen. Ik vind het bovendien ook heel erg prettig dat het niet gaat over zweverige zaken, maar daarentegen over waarachtige wetenschappelijke kennis. Dit wordt dan op zo’n manier uitgelegd dat je het ineens wel snapt. Ik raad daarom iedereen aan om te starten met het Wholly Science-opleidingsprogramma, ontwikkeld door Johan Oldenkamp van de meertalige Pateo.NL-website.

Mijn naam is Nicolette, en ik ben in 1956 geboren in Den Haag. Na vele jaren opzoek te zijn geweest naar voor mij gegronde en juiste informatie wat het leven nu werkelijk inhoud kwam ik op de site van Pateo.NL terecht. Een innerlijke wens die in vervulling ging. Tijdens het bestuderen van de 33 video’s van de Wholly Science-videocursus gingen mijn ogen open van een geheel andere werkelijkheid en de onderbouwing daarvan. Mijn eigen wereld stond even op zijn kop! Voor mijzelf had ik geen excuus meer om de opleiding niet te starten: het logisch leren nadenken om inzicht te krijgen in mijzelf. Niveau 1 (het Fundament): zonder deze informatie en het begrijpen daarvan dobbert het “schip” rond, inmiddels heeft het “huis” een doeltreffende vaste plek gevonden. Niveau 2: de zeven stappen naar Zelfkennis, over het in gaan zien hoe mijn reactie telkens is vanuit mijn persoonlijkheid, mijn maskers en mijn zelf gecreëerde programma’s. Dit werd mij duidelijk via het Enneagram. De Numerologische waarde van mijn geboortedatum is een vast gegeven, bepalend voor mijn karaktereigenschappen. De standen van planeten tijdens mijn geboorte zoals ontrafeld middels de Solaire-Jaar-Astrologie is alsof ik uitgelezen wordt van binnen, zo doeltreffend. Na een aantal jaren als assistente bloedmonsters te hebben geanalyseerd kreeg ik via de module Humeurologie op totaal andere wijze inzage in de toestand van de mens (in de voetsporen van Hippocrates). Het is voor mij haast niet te vatten dat deze oude kennis en wijsheid door de farmacie is weggedrukt.

De mogelijkheid deze informatie tot mij te nemen was in het begin een groot struikelblok: Kan ik dit wel? Maar voor niets gaat de zon op. Ik ben dankbaar voor Wholly Science omdat het mij in staat stelt onderscheid te kunnen maken van wat kunstmatig en wat echt is. Het Woord van Aansporing, de bestudering van Heelige Schrift TV en het begrijpen wat er verscholen zit aan diepe kennis vanuit gelijkenissen en symboliek achter het Woord zijn voor mij zeer waardevol. Een oude angst vanuit mijn Christelijke opvoeding lost op als sneeuw voor de zon zonder oordeel naar mijn opvoeders toe.

Afgelopen jaar ben ik gescheiden van mijn partner en dit heeft een grote impact “gehad” op mijn mentale toestand. Mede door de informatie van Wholly Science en de gesprekken tijdens de online studiegroepbijeenkomsten wordt dit proces duidelijker en krijg ik inzicht in mijzelf hoe hier mee om te gaan. Het heeft mij geholpen om in te gaan zien wat van mij is en wat van de ander, en ook dat ieder mens diens eigen weg mag volgen. Ik verheug me alvast op de komende Spirituele Bergbeklimming samen met mede studenten die voor mij onmisbaar zijn in mijn proces van bewustwording (“Zeg me wie uw vrienden zijn, en zal ik zal zeggen wie u bent”).

Er is ook een webpagina over de meerwaarde van Wholly Science in het Engels.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2023/12/01.