Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Wisselen van taal op Pateo.nl

Pateo Nieuwsbrief nr. 207

Pateo Nieuwsbrief van zondag 16 januari 2022 over het faillissement van het oude paradigma


Door op de betreffende link te klikken ga je gelijk naar dat gedeelte van deze nieuwsbrief.


Het oude paradigma is failliet

Het is belangrijk dat we niet alleen weten wat er nu speelt en wat er zeer waarschijnlijk gaat volgen, maar ook dat we net als bij het schaken een aantal zetten vooruitdenken. Iedereen die niet vastzit in de ontkenningsfase kan niet anders dan concluderen dat het oude paradigma failliet is, en de komende tijd steeds verder in zal storten. Vrijwel alles in onze samenleving zal hiermee te maken krijgen. Afgelopen maandag schreef ik hier een artikel over dat je zeker even moet lezen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. De titel ervan is ‘Ben jij onderdeel van het probleem of van de oplossing?’.

De door de overheden gecreëerde coronacrisis heeft in minder dan twee jaar meer mensen wakker gemaakt dan de alternatieve media in meer dan tien jaar. Het is dan ook geen vermeend biologisch virus waarmee de afgelopen tijd vele miljoenen mensen besmet zijn geraakt, maar het psychologische “virus” dat maatschappelijk wakker maakt. Steeds meer mensen zien in dat de overheden, de gecontroleerde massamedia en de ziektezorg niet de belangen dienen van de bevolking, maar daarentegen de belangen van een relatief kleine groep machtswellustelingen.

Dit maatschappelijk ontwaken is uiterst belangrijk, maar we dienen te beseffen dat dit slechts een eerste stap is. Nu hebben we de kans om onze samenleving naar een hoger beschavingsniveau te tillen, omdat het oude paradigma dat ons belemmerde om wezenlijke innovaties door te voeren op het punt staat ineen te storten (zoals ik al in 2008 heb aangekondigd in mijn boek getiteld ‘Bewustzijnsdynamiek’). Maar dat hogere niveau kunnen we alleen gaan realiseren indien de mensheid deze crisis aangrijpt om te ascenderen naar een hoger bewustzijn. Alleen dan zullen we een stap in de goede richting kunnen gaan zetten waar toekomstige generaties de vruchten van mogen gaan plukken. Blijven we daarentegen hangen op het huidige bewustzijnsniveau, dan zullen naar verloop van tijd alle huidige problemen, zelfs indien we ze allemaal zouden kunnen oplossen, toch op de één of andere manier terugkeren. Willen wij onze nakomelingen hiermee opzadelen?

Indien jij onderdeel wilt zijn van de oplossing, investeer dan nu in de ontwikkeling van jouw bewustzijn door jezelf om te scholen via het Wholly Science-opleidingsprogramma. En ben je hier al mee begonnen, rond deze opleiding dan zo snel mogelijk af, zodat we gezamenlijk aan innovatieve oplossingen kunnen gaan werken voor alle problemen waarmee het oude paradigma ons heeft opgezadeld.


Hoe de Vrijmetselarij de baas werd over Nederland

Wist jij dal al 40 jaar lang iedere Nederlandse minister-president een vrijmetselaar is? Deze reeks had in 2002 doorbroken kunnen worden indien Pim Fortuyn niet was vermoord. Deze laffe moord is dan ook zeer waarschijnlijk uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Vrijmetselarij. Wil je meer weten over deze vrijmetselaarscoup (en wie wil dat nu niet?), bekijk dan aflevering 43 van Pateo TV (opgenomen op 18 november 2021).

In andere landen zal het niet veel beter zijn, maar dat heb ik minder goed onderzocht dan de corrupte situatie in mijn geboorteland van destijds elf provincies. Het is onmiskenbaar dat de leugen al meer dan 300 jaar regeert in de Nederlanden. Hoe lang laten we het parasitaire nepkoningshuis doorgaan met het leegroven van ons land? Wanneer krijgen al deze misdadigers evenals al hun handlangers en opdrachtgevers hun verdiende loon, en gaan we vervolgens in alle transparantie de Republiek der Nederlanden in ere herstellen?


Er zitten nog meer pareltjes tussen de recente nieuwsberichten

Wie even zelf de moeite neem om door de recente nieuwsberichten op Pateo.NL te gaan, die zal getrakteerd worden op meerdere pareltjes. De frequentie van deze nieuwsbrieven zal dit jaar fors omlaaggaan, omdat zo te stimuleren dat lezers proactief op zoek gaan naar het nieuws op Pateo.NL, in plaats van passief te blijven wachten op de volgende nieuwsbrief.

Deze passieve houding is namelijk één van de problemen die is veroorzaakt door het oude paradigma. Onwetende mensen menen dat zij geen verschil zouden kunnen maken. Wie echter volledig wakker is, die weet dat één mens voldoende is om een verandering te bewerkstelligen. Het gaat er dus om dat ieder van ons de verantwoordelijkheid neemt voor alles in het eigen leven, om hier vervolgens met kennis van zaken verbeteringen in aan te brengen. Voel jij je nu aangesproken? Heel goed! Zorg dan dat jij weet hoe alles echt werkt door je te verdiepen in Wholly Science, want dit allesomvattende paradigma kan jou voorzien van alle antwoorden die je nodig hebt.


Doorbreek het sociale isolement en neem deel aan onze online videobijeenkomsten

Wekelijks komen Wholly Science-studenten uit alle windstreken samen om kennis uit te wisselen, maar in eerste instantie gewoon om elkaar weer te zien en te horen. Deze sociale behoefte hebben we immers allemaal. Voel jij je onvoldoende begrepen door jouw directe omgeving, neem dan eens deel aan deze online samenkomsten. Iedere dinsdagavond vanaf 19:45 uur is er een Nederlandstalige bijeenkomst, en iedere zondagavond vanaf 20:00 uur een Engelstalige. Je kunt hieraan deelnemen indien je minimaal het Wholly Science-introductieaanbod hebt aangeschaft, bestaande uit een e-boek van vijf hoofstukken, waarbij ieder hoofdstuk ook via een videopresentatie wordt uitgelegd. Daarna kun je verder gaan door Niveau 1 van het Wholly Science-opleidingsprogramma te voltooien, of eerst de voorbereidende Videocursus plus de drie bijbehorende Masterclass-video’s te bestuderen. Om onze wekelijkse bijeenkomsten te structureren staat er telkens een volgende videopresentatie centraal, zoals wordt aangegeven op de Agenda van Pateo.NL.


Is de Bijbelstudieweek van eind april iets voor jou?

Geloof jij dat de verhalen uit de Bijbel historische vertellingen zouden zijn, dan heeft het oude paradigma jou blijkbaar weten te hersenspoelen. Meestal is deze hersenspoeling zelfs zo succesvol, dat deze gelovigen er juist trots op zijn dat hun geloof zo blind is, wat deze gehersenspoelden dan zelf liever ‘onwankelbaar’ noemen. Maar het is juist dit blinde geloof dat in het Nieuwe Testament keer op keer wordt uitgedaagd met de vraag of de luisteraar oren heeft om te verstaan, en of de lezer ogen om te zien wat er werkelijk wordt bedoeld. Ik heb inmiddels dergelijke oren en ogen ontwikkeld, en daarom lukt het mij keer op keer om te achterhalen wat de diepere betekenis is van ieder Bijbels verhaal. Al ruim vijf jaar deel ik dit met de abonnees op Heelige Schrift TV.

In de laatste volle week van april heb jij de kans om van mij te leren hoe ook jij jouw oren en ogen zodanig kunt ontwikkelen dat jij deze diepere betekenissen zelf kunt gaan ontdekken in de Bijbelse verhalen. We zijn daartoe dan te gast bij één van de deelnemers aan deze Bijbelstudieweek, die een groot huis heeft, gelegen in het hart van Noord-Nederland. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deze unieke week. Wil je dit niet missen, reageer dan snel. Er is namelijk geen belangrijker boek (of eigenlijk boekenbundel) dan de Bijbel, want alles dat een mens dient te weten staat hierin, maar alleen voor hen die ogen hebben om in te zien en oren om te verstaan!


Bedankt voor het lezen (en desgewenst doorsturen of herpubliceren) van deze Pateo Nieuwsbrief.

Met Liefde en Wijsheid,

Johan Oldenkamp

Pateo.NL : Wholly Science (“de helende hereniging van waarachtige Wetenschap en solide Spiritualiteit”)Af- of aanmelden

Dit is de tweehonderdenzevende Nederlandstalige Nieuwsbrief van Pateo.NL. Wil je deze Pateo Nieuwsbrief niet langer in jouw mailbox ontvangen, stuur dan even een berichtje naar Bulletin @ Pateo.NL (zonder spaties) met als onderwerp ‘Afmelding Nieuwsbrief’ (tenzij deze Nieuwsbrief naar jou is doorgestuurd, zowel vanuit jouw vorige e-mailadres als door iemand anders). Door ‘Aanmelding Nieuwsbrief’ naar hetzelfde e-mailadres te sturen, doe je het omgekeerde (wanneer je nog niet op de mailinglijst staat).


© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2022/01/16.