Naar de Nederlandstalige introductiepagina van Pateo.nl
Naar het keuzemenu van Pateo.nl
Image of Terra

PateoPedia

Overige Personen

Wat is waar, en wat niet? Zodra je door hebt dat de officiële “waarheid” in opvallend veel gevallen niet helemaal klopt (en soms zelfs helemaal niet), dan ben je er nog niet, al denken velen overigens van wel. Want eveneens opvallend veel alternatieve “waarheden” zijn namelijk evenmin waar.

Om te voorkomen dat mensen wel de waarheid vinden, worden alle denkbare middelen ingezet. Zo worden er mensen betaald om doelbewust desinformatie te verspreiden of om waarheidszoekers zwart te maken. Maar ook via veel subtielere technieken als gedachtebeïnvloeding worden onderzoekers op een dwaalspoor gebracht.

Inmiddels zijn er vele dwaalsporen. Het nalopen van één daarvan kost al enorm veel tijd, laat staan dat je ze allemaal grondig onderzoekt. Die tijd wil ik jou graag besparen, en ook de teleurstelling zodra je beseft dat het inderdaad een dwaalspoor was.

Zelf heb ik wel al die tijd daarin gestoken. En als een gratis en vrijblijvende dienst aan jou wil ik je hierbij waarschuwen voor deze dwaalsporen. Het doel van onderstaande lijst is om te waarschuwen tegen onwaarheden die worden verkondigd. In veel gevallen weten de genoemde mensen zelf niet dat ze onwaarheden verkondigen, en menen ze juist het omgekeerde te doen. Het gaat daarom dan ook niet over deze mensen als boodschappers, maar uitsluitend over hun onware boodschappen. Kun je dat onderscheid niet maken, dan is deze gratis dienst niet voor jou bedoeld, en word je indringend verzocht deze webpagina te verlaten.

Ter verduidelijking, veel van de hieronder in alfabetische volgorde van de achternaam genoemde personen zijn in mijn ogen zeer aardige mensen. Met hen als mensen heb ik in veel gevallen dan ook geen enkel probleem. Maar omdat ik jouw kostbare tijd respecteer, steek ik hier mijn nek uit door hier te waarschuwen tegen verkondigde onwaarheden.

Heb je aanvullende informatie voor dit deel van de PateoPedia, neem dan contact op.


Vergelijkbare webpagina’s, eveneens geschreven door Johan Oldenkamp, zijn ook beschikbaar in het Engels en Duits.

© Pateo.NL : Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2021/01/25.